عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : یک شنبه 7 آبان 1402
بازدید : 116
نویسنده : mozhgan

هنگامی که سعی در کاهش وزن دارید به سادگی اسیر کالری شماری می‌شوید. بسیاری از افراد معتقدند که کاهش وزن یعنی کالری شماری. تا حدودی این موضوع درست است. مثلا اگر روزانه ۲۵۰۰ کالری دریافت می‌کردید، سپس این مقدار را به ۱۶۰۰ کالری کاهش داده باشید، به دلیل کمبود آن ۹۰۰ کالری، وزن کم خواهید کرد. حتی اگر این مقدار را فقط چیپس سیب زمینی خورده باشید. اما این راه سالمی نخواهد بود و نمی‌توانید این مقدار وزن کاهش یافته را نگه دارید. دریافت مقدار متعادل کالری در کاهش وزن نقش بسیار مهمی دارد، چون اگر مقدار کالری دریافتی کم یا زیاد باشد حتما احساس گرسنگی می‌کنید و بعدها دچار پرخوری می‌شوید. برای مثال چیپس سیب زمینی، ۱۶۰ کالری دارد. اگر چیپس بخورید این مقدار کالری سبب نمی‌شود برای مدت زیادی سیر بمانید. بعد از یک ساعت باز هم گرسنه خواهید شد و به دنبال ۱۶۰ کالری دیگر و یا شاید دو برابر آن باشید. به این دلیل که وعده شما دارای پروتئین و فیبر نبوده است. مصرف غذاهای سرشار از فیبر، چربی‌های سالم و پروتئین مانند تخم مرغ، مرغ گریل شده، میوه و سبزیجات، آجیل‌ها، دانه‌ها و روغن زیتون گرسنگی را کنترل و برای طولانی مدت سیر نگه‌تان می‌دارد.

بیشتربخوانید... انواع رژیم های غذایی

میزان کالری‌های دریافتی بر اساس نیاز افراد

بدن، تمام انرژی‌های موجود برای انجام نیازهای فوری مثل راه رفتن را از طریق کالری دریافتی از مواد غذایی به دست می‌آورد. در حقیقت مقدار انرژی‌های بدست آمده به کیفیت غذاها بستگی دارد، چون همه‌ی کالری‌ها برابر نیستند. همچنین میزان کالری دریافتی هر فرد به سن، جنسیت و سطح فعالیت بدنی او بستگی دارد که عبارتند از:

  • کودکان ۲ تا ۸ سال: ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ کالری
  • دختران ۹ تا ۱۳ ساله: ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰
  • پسران ۹ تا ۱۳ ساله: ۱۶۰۰ تا ۲۰۰۰
  • خانم فعال در سنین ۱۴ تا ۳۰ سالگی: ۲۴۰۰ کالری
  • خانم یکجا نشین در سنین ۱۴ تا ۳۰ سالگی: ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰
  • آقای فعال در سنین ۱۴ تا ۳۰ سالگی: ۲۸۰۰ تا ۳۲۰۰ کالری
  • آقای یکجا نشین در سنین ۱۴ تا ۳۰ سالگی: ۲۰۰ تا ۲۶۰۰ کالری
  • خانم و آقای فعال بالای ۳۰ سال: ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کالری
  • خانم و آقای یکجا نشین بالای ۳۰ سال: ۱۶۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری

بهترین روش برای پیروی از رژیم کالری شمار

اگر به شمارش مقدار کالری‌های دریافتی‌تان علاقه‌مند هستید، راه‌های مختلفی وجود دارد. یکی از آنها استفاده از برنامه‌های کالری شمار است که می‌توانید تمام کالری‌های مواد غذایی و فعالیت‌های لازم برای کالری سوزی را از طریق آن‌ها دریافت کنید. حواس‌تان باشد موثرترین روش را انتخاب کنید. مطمئن باشید که بر اساس بهترین برنامه کالری شماری رژیم را شروع می‌کنید. هنگام انتخاب مواد غذایی مراقب ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن باشید.

منبع: مجله dietforme

 



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 7 آبان 1402
بازدید : 121
نویسنده : mozhgan

واریکوسل، اتساع و پیچ خوردگی سیاهرگ‌های بالای بیضه می‌باشد. این بیماری یکی از شایعترین دلایل کاهش تولید اسپرم، همچنین معیوب شدن و تقلیل کیفیت اسپرم است که منجر به ناباروری مردان می‌شود؛ با این وجود همه مبتلایان به بیماری واریکوسل با چنین مشکلاتی مواجه نخواهند شد و واریکوسل در باروری آنها اثرگذار نخواهد بود. در واقع واریکوسل یکی از دلایل رایج ولی قابل اصلاح ناباروری مردان است. خوشبختانه این بیماری به سادگی توسط بهترین متخصص اورولوژی قابل تشخیص است و با اقدامات درمانی به موقع که معمولاً جراحی می‌باشد، رفع می‌گردد.

علائم واریکوسل

با اینکه بسیاری از مبتلایان به بیماری واریکوسل گزارش هیچ علامتی را نمی‌دهند، اما در واقع این بیماران علائم مشترک بسیاری دارد که اغلب به آنها توجهی نمی‌شود. برخی از این علائم عبارتند از:

  • بزرگی و پیچ خوردگی رگ‌های درون کیسه بیضه که شبیه به یک کیسه پر از کِرم می‌باشد
  • یکی از بیضه‌ها (معمولاً بیضه سمت چپ) بزرگتر یا سنگین تر از دیگری است
  • احساس سنگینی، گرفتگی و درد در پوست بیضه
  • توده یا گره‌ای درون بیضه که درد ندارد
  • دردی که پس از فعالیت شدید یا گرما بدتر می شود
  • کاهش تعداد اسپرم

بیشتربخوانید... هزینه عمل واریکوسل در سال ۱۴۰۲

اقدامات بعد از عمل واریکوسل

  • به طور معمول بیمار همان روز یا فردای عمل واریکوسل مرخص خواهد شد.
  • چند ساعت پس از عمل مصرف مایعات آغاز می‌شود.
  • روز اول پس از جراحی، باید حرکت محدود باشد و در صورت نیاز انجام شود.
  • 2 الی 3 روز پس از جراحی اگر جای عمل ترشح نداشته باشد، می‌توانید پانسمان را بردارید و استحمام کنید.
  • معمولاً بخیه‌ها پس از 7 الی 10 روز کشیده می‌شوند.
  • مصرف کامل و مرتب داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص الزامی است.
  • بهتر است نزدیکی از روز هفتم به بعد انجام شود.
  • شروع فعالیت‌های روزمره مانند ورزش و کار پس از دو هفته در صورتی که به عود واریکوسل ختم نشود بلامانع است.

رفرنس: مجله bimarestaan



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 16 مهر 1402
بازدید : 122
نویسنده : mozhgan

در واقع علائم این مشکل در کودکان بسیار صریح بوده و هر والدینی توانایی تشخیص آن را دارد. به طور کلی اگر کودک شما به سنی رسیده باشد که از پوشاک استفاده نکند و برای رفع نیازهای بهداشتی خود به شما خبر دهد، این قابلیت را نیز دارد که ادرار خود را کنترل کند. در نتیجه اگر شما خیسی در شلوار و یا لباس کودکتان مشاهده کردید و پس از بررسی آن فهمیدید که کودکان ادرار کرده است، می‌توانید به بی اختیاری ادرار در کودکتان پی ببرید. با اینکه برای بسیاری از والدین این سؤال پیش می‌آید که بی اختیاری ادرار در کودکان نشانه چیست؟ بایستی گفت که در کودکان این مشکل طبیعی است. البته بی اختیاری ادرار در کودکان ۳ساله تا ۶ساله از سایر سنین شایع‌تر است. بهترین تصمیم مراجعه به یک دکتر بی اختیاری ادرار است.

علل بی اختیاری ادرار در کودکان

بی اختیاری ادرار در کودکان به دو زمینه کلی بی اختیاری ادرار شبانه و بی اختیاری ادرار روزانه تقسیم می‌شود که هر کدام از این زمینه‌ها علل منحصر به فرد خود را دارند. البته شایان ذکر است که بی اختیاری شبانه در کودک شایع‌تر است. علت بی اختیاری ادرار در کودکان توسط دکتر اورولوژی اطفال به شرح زیر است:

علل بی اختیاری ادرار شبانه

  • مشکلات رشد
  • تولید بیش از حد ادرار و ناتوانی در واکنش به سیگنال‌های فیزیولوژیکی طبیعی
  • از والدینشان به طور ارثی به آن‌ها منتقل شده است
  • ناهنجاری‌های آناتومی
  • ناهنجاری‌های عصبی
  • ناهنجاری‌های غدد درون ریز.

بیشتربخوانید.... انواع بی اختیاری ادرار

علل بی اختیاری ادرار روزانه

  • نگه داشتن ارادی ادرار
  • عفونت مجاری ادراری
  • یبوست و ادرار ناشی از خندیدن

البته یکبار دیگر تاکید می‌کنیم که بسیاری از علل بی اختیاری ادرار در کودکان طبیعی بوده و والدین نباید دچار اضطراب و ترس شوند. اما بهتر است در صورت تداوم شب ادراری حتماً به یک پزشک مراجعه کنند.

منبع: مجله آنلاین بیمارستان



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 16 مهر 1402
بازدید : 134
نویسنده : mozhgan

اگر کودک شما تا کنون دوره کنترل ادرار روزانه نداشته است، احتمالاً دارای یک نقص هنگام تولد، اختلال آناتومیک و یا عادات خاصی است که می‌تواند به بی اختیاری ادرار منجر شود.

چند اختلال نادر اما مهم می‌تواند آناتومی و یا عملکرد نرمال مثانه را تحت تأثیر قرار داده و منجر به بی اختیاری ادراری گردد. به عنوان مثال، یک نقص مادرزادی نخاع مانند شکاف بین مهره‌ها می‌تواند موجب عملکرد غیر طبیعی عصب مثانه شده و منجر به بی اختیاری ادرار گردد. برخی از نوزادان دارای یک نقص هنگام تولد هستند که مانع از رشد کامل مثانه یا پیشابراه شده و منجر به بی اختیاری دائمی ادرار (بی اختیاری کامل) می‌شود. نوع دیگری از نقص هنگام تولد وجود دارد که طی آن، مجاری ادراری که از کلیه‌ها به مثانه می‌رسند، به نقطه غیر طبیعی در مثانه و یا حتی خارج از مثانه (مانند واژن و یا پیشابراه و یا بر روی سطح بدن) ختم شده و باعث بی اختیاری ادراری می‌گردد. برخی از کودکان مثانه بیش فعال دارند، به این معنی که مثانه آنها به راحتی دچار اسپاسم یا انقباض شده و موجب بی اختیاری ادرار می‌شود، در حالی که کودکان دیگر ممکن است تخلیه مثانه برایشان دشوار باشد.

عادات خاصی به ویژه در دختران می‌تواند به بی اختیاری ادرار کودکان در طی روز منجر شود. این عادات شامل خودداری از ادرار کردن و وضعیت نادرست بدن در هنگام ادرار کردن ( پاهای بیش از حد نزدیک به هم) می‌باشد. در چنین موقعیتی ادرار در هنگام دفع در واژن تجمع می‌یابد و پس از ایستادن، ادرار جاری می‌شود. برخی از دختران در هنگام خندیدن دچار اسپاسم مثانه و “بی اختیاری قهقه‌ای” می‌شوند.

اگر کودک برای مدت زمان طولانی، دارای کنترل ادرار بوده و به تازگی دچار بی اختیاری ادرار شده است، پزشک احتمال عوارضی که منجر به این مشکل شده است، از جمله یبوست، عفونت، رژیم غذایی و استرس را در نظر می‌گیرد. برخی از عوارض پزشکی در کودک می‌تواند موجب بی‌اختیاری ادراری گردد. یبوست (دفع مدفوع با دشواری و یا به ندرت) شایع‌ترین علت بروز ناگهانی بی‌اختیاری ادراری در کودکان است. عفونت‌های باکتریایی دستگاه ادراری و عفونت‌های ویروسی ایجاد کننده تحریک و التهاب مثانه (التهاب باکتریایی یا ویروسی) علل عفونی شایع بی‌اختیاری ادرار در کودکان هستند.

بیشتربخوانید... انواع بی اختیاری ادرار

بسیاری از کودکان مبتلا به بی اختیاری ادرار برای جلوگیری از نشت ادرار پاهای خود را به هم می‌چسبانند و یا بدن خود را در وضعیت‌هایی مانند چمباتمه (گاهی اوقات همراه با فشار دست یا پاشنه پا بین پاهای خود) قرار می‌دهند، این حرکات بازدارنده ادرار ممکن است احتمال ابتلا به عفونت ادراری را افزایش دهد. جوانانی که فعالیت جنسی دارند، ممکن است دچار مشکلات ادراری ناشی از برخی بیماری‌های مقاربتی شوند. عوامل تغذیه‌ای شامل مصرف کافئین و آب میوه‌های اسیدی مانند آب پرتقال و گوجه فرنگی می‌تواند مثانه را تحریک کرده و منجر به نشت ادرار گردد. وقایع استرس‌زا مانند طلاق یا جدایی پدر و مادر، نقل مکان کردن یا فوت یکی از اعضای خانواده می‌تواند باعث بی اختیاری ادراری کودکان شود. کودکانی که مورد آزار جنسی قرار می‌گیرند، ممکن است دچار بی اختیاری ادرار شوند. همچنین کودکان مبتلا به دیابت شیرین (ملیتوس) یا دیابت بی‌مزه ممکن است مبتلا به بی اختیاری ادرار شوند، زیرا این اختلالات موجب تولید مقادیر زیاد ادرار در بدن کودک می‌شوند.

منبع: مجله آنلاین جیم جو

 



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : سه شنبه 21 شهريور 1402
بازدید : 158
نویسنده : mozhgan

سنگ کلیه یک بیماری با درد شدید پهلو بوده که به علت گیر کردن سنگ ادراری در لوله حالب و به دنبال آن انسداد و ورم کلیه است. در اکثر موارد سنگ های کوچک حالب با تجویز مسکن خود به خود دفع می شوند ولی در مواردی که سنگ ها بزرگتر باشند، می توان از روش جراحی TUL از راه مجرا، بدون هیچ گونه برشی بر شکم و با کمترین درد سنگ را خارج نمود.

نقش TUL یا یورتروسکوپی در ده سال گذشته به دلیل پیشرفت در اندازه یورتروسکوپ و قابلیت انحراف، تصویربرداری ویدیویی، سبدها و ابزارهای مینیاتوری و در سنگ شکنی (شکستن سنگ) با ظهور لیزر هولمیوم، تحول چشمگیری داشته است. بیش از 25 درصد از تمام جراحی های سنگ کلیه در حال حاضر با استفاده از فناوری یورتروسکوپ کوچک انجام می شود.

اقدامات و مراقبت‌های قبل از سنگ شکنی آندوسکوپیک حالب

پس از مشخص شدن تاریخ سنگ شکنی، موارد ذکر شده در زیر بر اساس سن، سابقه پزشکی و خطر جراحی در صورت لزوم تجویز می‌شود.

  • معاینه بدنی
  • EKG (الکتروکاردیوگرام)
  • CBC (شمارش کامل خون)
  • PT / PTT (نمایه انعقاد خون)
  • پانل متابولیک جامع (پروفایل شیمی خون)
  • آزمایش ادرار

داروهایی که قبل از سنگ شکنی باید از آنها اجتناب کنید:

اورتروسکوپی تنها سنگ شکنی کم تهاجمی است که می‌توان آن را در حین ضد انعقاد فعال انجام داد. حتی با این گزینه، ترجیحاً در صورت امکان پزشکی، تمام داروهای رقیق کننده خون را قبل از سنگ شکنی قطع کنید. در زیر لیستی از داروهایی که حداقل 7 تا 10 روز قبل از سنگ شکنی باید از آنها اجتناب کنید آمده است. بسیاری از این داروها می توانند عملکرد پلاکت ها یا توانایی بدن شما برای لخته شدن را تغییر دهند و بنابراین ممکن است به خونریزی ناخواسته در حین یا بعد از جراحی کمک کنند. هیچ دارویی را بدون هماهنگی با پزشک تجویز کننده قطع نکنید.

آسپرین، موترین، ایبوپروفن، آلکا سلتزر، ویتامین E، دیکلوفناک، سلکوکسیب، پلاویکس،Ticlid,Coumadin

هیچ آمادگی روده‌ای برای یورتروسکوپی مورد نیاز نیست و از اکثر بیماران خواسته می شود تا بعد از نیمه شب قبل از عمل، چیزی نخورند.

بیشتر بخوانید... جراحی PCNL



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 19 شهريور 1402
بازدید : 135
نویسنده : mozhgan

روش های درمان سنگ کلیه بزرگ و کوچک در خانه:

۱. آب موردنیاز بدن‌تان را تأمین کنید

مصرف نکردن مایعات به‌اندازه‌ی کافی، انجام تمرینات ورزشی زیاد، زندگی در مناطق گرم، مصرف نوشیدنی‌های ادرارآور و عرق کردن زیاد، احتمال تشکیل سنگ کلیه را افزایش می‌دهند. بنابراین بهتر است مصرف آب و سایر نوشیدنی‌ها مانند دمنوش‌های گیاهی را افزایش بدهید. افزایش مصرف مایعات مخصوصا زمانی که میزان سدیم موجود در رژیم غذایی‌ بالا باشد، اهمیت بیشتری می‌یابد. وزن‌، رژیم غذایی‌، محل زندگی و شغل‌، تعیین‌کننده‌ی میزان نیاز بدن به مایعات هستند. با این‌حال مصرف ۲۳۰ میلی‌لیتر آب در هر ساعت ایده‌آل است.

۲. رژیم غذایی سالم داشته باشید

اگر رژیم غذایی نامناسبی دارید که در آن مقدار مواد مغذی، الکترولیت‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ ها، کربوهیدرات‌ های متنوع، چربی‌های سالم و پروتئین کم است،‌ خطر تشکیل سنگ کلیه شما را تهدید می‌کند. مصرف زیاد نمک و پروتئین (پروتئین باید ۳۰٪ کالری روزانه‌ را تشکیل بدهد) می‌تواند منجر به افزایش آمونیاک در ادرار شود.

برای تنظیم pH بدن و پیشگیری از اسیدیته‌ی بالا، مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه توصیه می‌شود.

بیشتربخوانید... عمل RIRS چیست

۳. ورزش منظم

ورزش کردن به‌خصوص تمرینات تحمل وزن مانند تمرینات قدرتی و تمریناتی که برای کاهش وزن انجام می‌دهید، از تخریب اسکلت بدن‌تان پیشگیری می‌کنند. از آن سو بی‌تحرکی باعث می‌شود کلسیم موجود در استخوان‌ها در خون آزاد شود. این موضوع احتمال تجمع کلسیم را در کلیه‌ها افزایش می‌دهد. پیاده‌روی تا محل کار، نشستن بر روی توپ بدنسازی و انجام اسکات در بین پیام‌های بازرگانی تلویزیون، روش‌های هوشمندانه‌ای برای ورزش کردن در روز هستند.

۴. روغن کرچک و کمپرس گرم

روغن کرچک خواص ضدالتهابی زیادی دارد به همین دلیل برای کاهش علائم سنگ کلیه و گرفتگی عضلات شکمی، ماده‌ی مناسبی است. برای استفاده از روغن کرچک، می‌توانید مقداری از آن را روی حوله‌ای بریزید و بر روی کلیه‌‌هایتان قرار بدهید تا از طریق پوست جذب شود.

بیشتربخوانید... عمل TUL چیست

۵. مکمل‌هایی که درد ناشی از سنگ کلیه‌ را کاهش می‌دهند

اگر به‌طور منظم دچار سنگ کلیه می‌شوید، مصرف برخی مکمل‌ها می‌تواند برای‌تان سودمند باشد:

منیزیم: منیزیم مواد معدنی دیگر را تنظیم و از کمبود منیزیم و عدم تعادل الکترولیت‌ها پیشگیری می‌کند. مصرف روزانه دو عدد کپسول ۲۵۰ میلی‌گرمی منیزیم برای حل مشکل‌تان کافی است.

ویتامین‌های B: این ویتامین‌ها تجمع اگزالات و کلسیم را کاهش می‌دهند. برای بهره‌مندی از فواید این ویتامین‌ها روزانه یک عدد مکمل ویتامین B کمپلکس مصرف کنید. بهتر است مکمل‌تان محتوی حداقل ۵۰ میلی‌گرم ویتامین B۶ باشد.

مکمل‌های آنتی‌اکسیدانی و مولتی‌ویتامین‌های محتوی ویتامین E: به کاهش التهابات کمک می‌کنند و تشکیل اگزالات و کلسیم را کاهش می‌دهند. برای استفاده از خواص این مکمل، مصرف حداقل مقدار ۴۰۰ IU در روز توصیه می‌شود.

عصاره‌ی کرن‌بری: خطر عفونت‌های دستگاه ادراری را کاهش و سطح کلسیم را تنظیم می‌کند. دُز ۴۰۰ میلی‌گرمی آن را دو مرتبه در روز مصرف کنید.

آب یا ژل آلوئه ورا: از سفت شدن مواد معدنی در دستگاه ادراری می‌کاهد. روزانه یک‌چهارم فنجان از آن را مصرف کنید.

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : شنبه 18 شهريور 1402
بازدید : 163
نویسنده : mozhgan

عمل pcnl کلیه (سنگ شکنی یا برداشت سنگ از راه پوست)، یک روش کم تهاجم است و برای برداشتن سنگ های کلیه و مجاری ادراری که بسیار بزرگ (معمولا بزرگتر از ۲cm)، متعدد، یا سخت باشند و توسط لیتوتریپسی شوک موج خارجی (ESWL) یا یورتروسکوپی نتوان آنها را خارج کرد، مورد استفاده قرار می گیرد. سابقا، سنگ های بزرگ کلیه و مجاری ادراری، از طریق جراحی باز برداشته می شدند. (این کار به یک برش بزرگ در پهلو نیاز داشت).

نفرولیتوتومی پوستی، از طریق یک برش ۱ سانتی متری روی پوست انجام می شود و بنابراین سایز برش، میزان درد، از دست دادن خون، تزریق خون و بستری شدن در بیمارستان را به حداقل می رساند. این روش، نسبت به سایر تکنیک ها مانند ESWL، که غالباً نیاز به چند بار تکرار دارد، میزان موفقیت بیشتری در پاکسازی کلیه از سنگها طی یک جلسه دارد.

دوران نقاهت بعد از عمل سنگ کلیه

در رابطه با مراقبت بعد از عمل pcnl باید گفت که  عمل PCNL بیشتر در مورد درمان سنگ های کلیه بزرگ‌ تر از ۲ سانتی متر به کار می‌رود. در این روش شکافی به اندازه ۱ سانتی متر  برای عمل ایجاد می‌شود. سوند موقت به نام نفروستومی nephrostomy برای خارج کردن ادرار از کلیه و سوند پیشابی urethral برای تخلیه مثانه به بیمار متصل می‌شوند. پیش از مرخص شدن از بیمارستان، این سوند ها از بیمار جدا می‌ گردند. در رابطه با دوران نقاهت بعد از عمل سنگ کلیه باید گفت که پس از عمل به مدت یک هفته، ادرار ممکن است همراه با خون باشد و باید مراقب بود که این وضعیت تشدید نگردد. تصویربرداری از سنگ خارج شده به منظور ارزیابی آن، بلافاصله پس از عمل انجام می‌شود.

بیشتربخوانید... TUL یا سنگ شکن درون اندامی

مدت بستری نیز حدود ۲ الی ۴ روز است. پیلوسکوپی و لیزر نیز برای پاکسازی کامل کلیه، یک روز پس از عمل انجام می‌شوند. پس از عمل باید تا چند هفته از کارهای سنگین پرهیز کرد. مصرف دارو های آنتی‌ بیوتیک به مدت ۵ روز، برای پیشگیری از عفونت محل زخم، که توسط پزشک تجویز می‌شود، امری ضروری است. در صورت تب و لرز و ادرار خونی شدید، باید به پزشک مراجعه کرد. در این مقاله به بررسی عمل PCNL می پردازیم.

مزایای استفاده از عمل PCNL

یکی از مزایای استفاده از این روش، درمان سنگ کلیه های بزرگ و پیچیده است. سنگ هایی که در گذشته جهت درمان آنها نیاز به عمل جراحی و بستری شدن در بیمارستان به مدت طولانی بود. مدت بستری اکنون ۲ الی ۴ روز است که نسبت به روش های قدیمی عمل جراحی باز، بسیار کمتر است.

معایب عمل PCNL

این روش در مقایسه با روش های جراحی قدیمی، در درمان سنگ های بزرگ مؤثرتر است و معایبی ندارد. علاوه بر این، تجهیزات پیشرفته این روش مستلزم دانش و تخصص است که موجب ایمنی عمل می‌شود.

سایر مقالات مهم: عمل TUL چیست؟



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 12 شهريور 1402
بازدید : 159
نویسنده : mozhgan

هیچ روش مطمئن برای جلوگیری و درمان سنگ کلیه وجود ندارد، به خصوص اگر سابقه خانوادگی از این بیماری داشته باشید. ترکیبی از تغییرات رژیم غذایی و شیوه زندگی و همچنین برخی از داروها ممکن است به کاهش خطر ابتلا شما به این بیماری کمک کند. در ادامه با مجله لاغری جیم جو همراه باشید.

بیشتر بخوانید.... مهم ترین علائم سنگ کلیه

برخی تغییرات در سبک زندگی می توانند راهکارهای برای پیشگیری از سنگ کلیه و تسکیل علائم آن باشند، از جمله:

آب کافی بنوشید زیر نوشیدن آب بیشتر، بهترین راه برای جلوگیری از سنگ کلیه است. مصرف آب زیاد منجر به افزایش میزان ادرار می شود و برعکس کم آبی باعث غلیظ شدن ادرار خواهد شد. که در این شرایط ممکن است. نمک که عامل تشکیل سنگ است کمتر حل شود.

مصرف مرکبات افزایش دهید به دلیل وجود سیترات طبیعی در کاهش و جلوگیری سنگ کمک می کند.

غذاهای غنی از کلسیم بخورید. متداول ترین نوع سنگ کلیه، سنگ اگزالات کلسیم است و بسیاری از افراد باور دارند که باید از خوردن کلسیم خودداری کنند. در حالی که رژیم مناسب کلسیم می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه تا حدودی افزایش دهد.

نوشابه نخورید. نوشابه از نظر فسفات سرشار از مواد شیمیایی دیگر است که می تواند سبب سنگ کلیه شود.

میزان مصرف قند را کاهش دهید. ساکارز و فروکتوز موجود در قند و مواد شیرین ممکن است خطر سنگ کلیه را افزایش دهد.

بیشتربخوانید... مراقبت های بعد از عمل RIRS

از مصرف مکمل های ویتامین سی خودداری کنید. مکمل ویتامین C (اسید اسکوربیک) ممکن است باعث ایجاد سنگ کلیه به خصوص در آقایان شود. بررسی ها نشان داده که خطر ایجاد سنگ کلیه در مردانی که مقدار زیادی مکمل ویتامین C مصرف کرده اند دو برابر بوده است.

مصرف غذاهای غنی از اگزالات را کاهش دهید. برخی از سنگ های کلیه از اگزالات ساخته شده اند که یک ترکیب طبیعی است که در برخی از مواد های غذایی یافت می شود. محدود کردن غذاهای سرشار از اگزالات ممکن است به جلوگیری از شکل گیری سنگ کمک کند.



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 12 شهريور 1402
بازدید : 132
نویسنده : mozhgan

در ابتدا باید این موضوع را متذکر شویم که این روش مناسب همه افراد نمی باشد و تنها با تصمیم بهترین متخصص پوست در بهترین مرکز کاشت ابرو در تهران برای شما انجام خواهد شد. مراحل کاشت ابرو به روش fit به شرح زیر می باشد با مجله سلامتی بیمارستان همراه باشید:

۱- ابتدا بایستی پوست ابروها و بانک مو کاملا استرلیزه شوند و با روش های بی حس اقدام به بی حسی شود.

۲- بهترین بانک مو برای این روش پشت سر می باشد که در جلسات مشاوره پزشک قدرت بانک مو را مورد بررسی قرار می دهد. با استفاده از پانچ های بسیار ظریف و کوچک استخراج مو از بانک مو انجام خواهد شد. داشتن مهارت و تجربه لازم در این بخش بسیار ضروری است چرا که در صورتی که تخصص کافی وجود نداشته باشد ممکن است به پوست آسیب برسد.

۳- در این مرحله شکاف هایی در ابرو برای پیوند فولیکول های مو ایجاد خواهد شد. البته ناگفته نماند که ابتدا طراحی ابرو با درخواست و رضایت شما انجام خواهد شد و در صورتی که مورد تایید باشد شکاف ها بر اساس مدل مدنظر و طراحی شده در ابرو اجرا خواهند شد.

۴- فولیکول ها در داخل ابرو پیوند زده می شوند و در این بخش ظرافت و حساسیت کار بسیار بالا می باشد. این تجربه و مهارت پزشک است که مشخص می کند فولیکول ها در چه عمقی از پوست قرار بگیرند و با چه زاویه ای پیوند زده شوند. در نتیجه مدل نهایی ابرو مشخص خواهد شد.

مزایای کاشت ابرو به روش fit

همانطور که می دانید روش های بسیاری برای کاشت ابرو وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند . در نهایت رسیدن به نتیجه رضایت بخش با کمترین آسیب به پوست شما هدف می باشد. در مورد انتخاب روش کاشت ابرو به صورت fit یا fut و یا هر روش دیگری نظر متخصصین پوست با یکدیگر متفاوت است . با این وجود مزایای کاشت ابرو به روش fit به شرح زیر می باشد:

۱- روش کاشت به صورت fit مناسب تر است و بهتر است روش fut به عنوان روشی برای ترمیم بعد از پیوند ابرو در نظر گرفته شود.

۲- در روش کاشت ابرو به صورت fit احتمال تشکیل اسکار کمتر می باشد.

۳- برای کاشت ابرو به روش fit هر نوع پوستی از پشت سر می توان استفاده کرد حتی اگر پوست چروکیده و افتاده باشد نیز این روش به کار گرفته می شود.

بیشتربخوانید... علت ریزش ابرو بعد از کاشت

 

 



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 5 شهريور 1402
بازدید : 161
نویسنده : mozhgan

امروزه جدیدترین و پیشرفته ترین جراحی سنگ های کلیه، روشی است به نام عمل RIRS  یا همان عمل ریرس. جراحی سنگ کلیه با لیزر حدود 6-5 سال است که در کشور ما انجام می گردد. مراکز و پزشکان متخصصی که این جراحی را انجام می دهند، در کشور ما انگشت شمار هستند. این عمل در دنیا از بهترین روش های جراحی محسوب می شود. در کشورهای دیگر، این عمل به صورت روتین انجام می شود ولی در کشور ما به دلیل مشکلات تحریمی و اقتصادی کمتر انجام می شود ولی به تدریج افزایش می یابد. این جراحی برای تمام سنگ های سیستم ادراری قابل انجام است از سنگ های کوچک گیرافتاذه در حالب تا سنگ های خیلی بزرگ داخل کلیه.

برای سنگ های کوچک حالب از روش های ارزان تر و در دسترس تری مانند عمل جراحی TUL استفاده می شود که در تمام بیمارستان ها و حتی مراکز جراحی محدود قابل انجام است اما برای سنگ های خیلی بزرگ داخل کلیه مانند سنگ شاخ گوزنی هم به دلیل اینکه روش ریرس هزینه ی بالایی دارد و در چند مرحله باید انجام شود از روش PCNL که در بیشتر مراکز در دسترس و قابل انجام است. برای سنگ های بالاتر از 7-6 میلی متر در قسمت ابتدایی حالب و سنگ های 3-2.5 سانتی متری داخل کلیه، بهترین و ایمن ترین روش که در حال حاضر در دنیا وجود دارد جراحی ریرس یا RIRS می باشد.

در این روش از داخل مجرا وارد مثانه و از آنجا وارد حالب کلیه مورد نظر می شوند. در آن ناحیه، سنگ به وسیله ی لیزر که فیبر لیزر هولمیومیگ با فیبر های لیزری 200، 300 و یا 500 هست، به صورت میکرومتری کامل پودر می شود. این روش به وسیله ی یورتروسکوپ فلکسیبل انجام می شود که این وسیله، بسیار گران قیمت است و کار کردن با آن دشوار است به علت وضعیت هماهنگی عصب و عضله ای که نیاز است و جراح باید مهارت لازم را داشته باشد تا بتواند با این وسیله، کار انجام دهد. از بین فوق تخصص های جراحی کلیه، فوق تخصص اورولوژی و از بین آنها فقط 10 نفر هستند که مهارت کافی و توانایی انجام کار کردن با این دستگاه را داشته باشند.

با این دستگاه می توان به تمام حفرات ریز و درشت کلیه نفوذ کرد و اگر حفره ای سوراخ تنگ داشته باشد، سوراخ گشاد شده و سنگ به راحتی در تیررس دید جراح قرار گرفته و به وسیله ی فیبر لیزر پودر می شود. تفاوت این روش با سنگ شکنی برون اندامی در این است که در روش برون اندامی، بیمار قطعات 4-3 میلی متری را باید خودش دفع کند ولی در روش ریرس، سنگ به پودر تبدیل می شود و دفع این پودر ها به راحتی از داخل حالب اتفاق می افتد و عمده ی سنگ، همان لحظه ی عمل و با مایع شست و شویی که وارد کلیه شده، خارج می گردد و نیازی به دفع آن توسط خود بیمار نیست.

برای درمان سنگ های بزرگتر از 7-6 میلی متر در داخل کلیه تا یک سانتی متر که مقاوم به سنگ شکنی برون اندامی بودند، بهترین روش درمان در حال حاضر در تمام دنیا، روش ریرس است. سنگ بالای 6-5 میلی متری در کالیس تحتانی کلیه، نیازمند ریرس هستند و سنگ های بزرگتر از یک، دو و حتی سه سانتی متری، کالیس ها و لگنچه کلیه به خوبی با این روش درمانی جراحی می شوند. در حال حاضر تقریبا به صورت انحصاری در مرکز درمانی بیمارستان عرفان نیایش، این جراحی قابل انجام است و به وسیله ی این روش، می توان بسیاری از بیماران را از جراحی های باز سنگ کلیه و حتی سوراخ کردن از پهلو (PCNL) و خونریزی های زیاد و عفونت ها نجات دهیم. عمل جراحی ریرس روشی است که بسیار قابل توصیه می باشد.

منبع: مجله سلامتی جیم جو



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 5 شهريور 1402
بازدید : 159
نویسنده : mozhgan

شما هم اگر سنک کلیه (kidney stone) داشته باشید ممکن است از شدت درد زیاد گریه کنید! هر چند پزشكان هنوز به درستی علت تشکیل بلورهای نمک و مواد معدنی در کلیه را نمی‌دانند، اما یک چیز کاملا واضح است: سنگ کلیه با درد زیادی توأم است. سنگ کلیه در برخی افراد پس از ماه‌ها صبر و انتظار (و تحمل درد) دفع می‌شود.

مهم نیست که شما به سنگ کلیه دچار شدید یا نشدید، باید روش‌های جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه و یا پیشگیری از تشکیل دوباره سنگ کلیه را بدانید.

روش‌های پیشگری از سنگ کلیه

1. نوشیدن مایعات به مقدار زیاد

صرف نظر از نوع سنگ کلیه تنها و ‌رین عامل پیشگیرانه افزایش مقدار جذب آب توسط بدن است. آب باعث رقیق شدن ادرار شده، به این ترتیب از تغليظ نمک‌ها و مواد معدنی پیشگیری به عمل می‌آید. چقدر مایعات بنوشیم؟ لازم است روزانه حداقل 2 لیتر ادرار دفع شود. اگر تمام روز خارج از منزل مثلا در محیط کار یا زیر آفتاب‌سوزان کار کرده اید، باید ۲ گالن (در حدود ۴ لیتر) آب بنوشید. مسأله مهم ادراری است که دفع می‌شود.

2. مصرف به اندازه کلسیم

در حدود 92 ٪ از سنگ‌های کلیه را سنگ‌های کلسیمی یا ترکیبات کلسیم تشکیل می‌دهند. اگر پزشک آخرین سنگ دفع شده از کلیه را از نوع کلسیمی تشخيص داده است بدان معناست که باید در مقدار مصرف کلسیم بیشتر دقت کنید. اگر از کلسیم به عنوان مکمل غذایی استفاده می‌کنید، لازم است حتما در این رابطه با پزشک خود مشاوره نمایید.

دومین اقدام شامل بررسی میزان مصرف روزانه غذاهای سرشار از کلسیم نظير شير، کره، پنیر و سایر فرآورده‌های حاوی کلسیم است. لازم نیست این غذاها را به کلی از برنامه غذایی خود حذف کنید، فقط مقدار آنها را محدود کنید. توجه داشته باشید که تقریبا تمامی کلسیمی که به بدن می‌رسد از طریق فرآورده‌های لبنی تأمین می‌گردد.

بیشتربخوانید... درمان سنگ های کلیه

3. بررسی داروهای معده

آنت ‌اسیدهای متداول حاوی مقادیر زیادی کلسیم می‌باشند. اگر آنتی اسید مصرف می‌کنید و سنگ کلیه کلسیمی دارید حتمأ به بروشور داخل جعبه آنتی اسید جهت اطلاع یافتن از ترکیبات آن مراجعه کنید. اگر آنتی اسید مصرفی شما دارای کلسیم است از آنتی اسید دیگری استفاده نمایید.

4. غذاهای حاوی أكزالات زیاد را کمتر مصرف کنید

حدود 60 ٪ همه سنگ‌های شناخته شده، از جنس اكزالات کلسیم هستند. اگر همه چیز در بدن شما درست کار کند، اكزالاتی که با خوردن میوه‌ها و سبزیجات مصرف می‌کنید، دفع خواهد شد. ولی اگر سابقه سنگ‌های اكزالات کلسیم دارید قطعا همه چیز درست عمل نمی‌کند. بنابراین شما باید مصرف غذاهای حاوی اكزالات زیاد را محدود کنید.

بیشتربخوانید... روش های خانگی برای درمان سنگ کلیه

5. مصرف منیزیم و ویتامین B6

پژوهشگران سوئدی به این نتیجه دست یافته‌اند که مصرف منیزیم به عنوان مکمل غذایی، احتمال ایجاد سنگ کلیه را تا 90 ٪ کاهش می‌دهد. دانشمندان تصور می‌کنند منیزیم به این دلیل مؤثر است که قادر است مانند کلسیم با اكزالات ترکیب شود. اما برخلاف کلسیم، احتمال تشکیل سنگ در نتيجه تركيب منیزیم با اكزالات کم است.

منبع: مجله سلامتی بیمارستان



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 29 مرداد 1402
بازدید : 183
نویسنده : mozhgan

سنگ کلیه یکی از شایع ترین انواع در لیست بیماری های کلیوی است. سنگ‌های کلیه (نفرولیتیازیس) در واقع رسوباتی از جنس مواد معدنی و نمکی هستند که در کلیه‌ها تشکیل می‌شوند. جنس سنگ‌های کلیه معمولا اگزالات کلسیم است. سنگ دارای ساختاری تیز و کریستالی است و گاهی به اندازه‌ی یک توپ گلف رشد می‌کند.

این بیماری علت شایع خون در ادرار (هماچوری) و درد شدید در شکم، پهلو یا کشاله‌ی ران است. تولید سنگ در بین مردان بیشتر از زنان دیده‌می‌شود. بیشتر افرادی که به سنگ کلیه مبتلا می‌شوند در سنین ۳۰ تا ۵۰ سالگی هستند.

طی چند دهه‌ی گذشته، درصد مبتلایان به سنگ‌های کلیه در ایالات متحده‌ی آمریکا رو به افزایش بوده‌است که به احتمال زیاد به مشکل همه‌گیر چاقی مربوط می‌شود.

سنگ کلیه چقدر شایع است؟

بر اساس تحقیقات، به‌طور میانگین از هر ۲۰ نفر یک نفر در طول زندگی خود دچار سنگ کلیه می‌شود. سنگ می‌تواند در هر بخشی از دستگاه ادراری، از کلیه‌ها تا مثانه تشکیل شود.

غالبا هنگامی که ادرار غلیظ می‌شود، مواد معدنی متبلور شده و به هم می‌چسبند و سنگ تشکیل می‌شود. سنگ‌هایی که کوچک هستند می‌توانند خودشان دفع شوند که این فرآیند دفع سنگ می‌تواند بسیار دردناک باشد.

تشخیص به موقع این سنگ‌ها احتمال آسیب دائمی به مجاری ادراری و کلیه‌ها را کاهش می‌دهد. گاهی داروهای ضددرد و نوشیدن آب زیاد برای دفع سنگ کافی است اما در موارد دیگری که سنگ در مجاری ادراری گیر کرده‌باشد، با عفونت ادراری همراه شود یا عوارض جانبی ایجاد کند، ممکن است نیاز به عمل جراحی باز سنگ کلیه باشد.

اندازه سنگ کلیه چقدر است؟

در بیشتر موارد سنگ‌های کلیه اندازه نخود هستند. اما این سنگ‌ها می‌توانند در ابعاد کوچکتر به‌اندازه یک دانه شن یا ابعاد بزرگتری در اندازه توپ گلف هم ایجاد شوند. معمولا سنگ‌های کوچک از دستگاه ادراری عبور کرده و دفع می‌شوند. اما اگر سنگ بزرگ باشد، ممکن است پزشک جراحی را توصیه‌کند.

نشانه ها و علائم سنگ کلیه چیست؟

تا زمانی‌که سنگ کلیه در کلیه حرکت نکرده و وارد مجاری ادراری نشده‌است، ممکن است هیچ علامتی را نشان ندهد، این سنگ‌ها به نام سنگ‌های خاموش معروف هستند. علائمی که ممکن است در بیمار ایجاد شود عبارتند از:

  • درد: درد شدید در پهلو، پشت و زیر دنده‌ها که تغییر در وضعیت بدن باعث تسکین این درد نمی‌شود. این درد توسط بسیاری از افراد به عنوان بدترین درد زندگی آن‌ها توصیف شده‌است، حتی بدتر از درد زایمان یا شکستگی استخوان‌ها. این درد به قسمت تحتانی شکم، کشاله‌ی ران، آلت تناسلی یا بیضه نیز منتشر می‌شود.
  • کیفیت درد: دردی که به‌صورت نوسانی وارد می‌شود و شدت آن متغیر است که به آن درد کولیکی یا کولیک کلیوی گفته‌می‌شود.
  • احساس سوزش هنگام ادرار کردن
  • درد هنگام ادرار کردن
  • ادرار صورتی، قرمز یا قهوه‌ای
  • ادرار کدر و دارای بوی ناخوشایندتهوع و استفراغ
  • نیاز مداوم به ادرار کردن
  • ادرار کردن بیشتر از حد معمول
  • تب و لرز: اگر عفونت در مجاری ادراری به همراه سنگ وجود داشته‌باشد، تب و لرز نیز ایجاد می‌شود.
  • کاهش حجم ادرار
  • وجود گلبول‌های سفید یا چرک در ادرار در آزمایش ادرار

در صورت بروز علائم و نشانه‌های نگران‌کننده‌ای مانند درد همراه با حالت تهوع و استفراغ، درد همراه با تب و لرز، وجود خون در ادرار، مشکل در دفع ادرار و درد شدیدی که نمی‌توانید آرام باشید و قرار گرفتن در هیچ موقعیتی درد را کاهش نمی‌دهد، به مرکز فوریت‌های پزشکی مراجعه‌کنید.

منبع: gymju



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 22 مرداد 1402
بازدید : 171
نویسنده : mozhgan

TUL  یا یورتروسکوپی یک روش غیرتهاجمی برای درمان سنگ های کلیه است که در آن بدون ایجاد برش می توان با وارد کردن لوله مخصوص به کلیه دسترسی پیدا کرد. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

چه زمانی باید از یورتروسکوپی استفاده کرد؟

معمولا متخصص اورولوژی برای درمان سنگ های زیر از عمل TUL استفاده می کند:

  • سنگ های بزرگتر از ۶ میلیمتر
  • سنگ های تشکیل شده در حالب میانی و تحتانی
  • سنگی که در مجرای ادراری و حالب گیر کرده
  • سنگی که با روش های دیگر مانند سنگ شکن قابل درمان نبوده

آمادگی لازم قبل از انجام عمل TUL

بیمار برای جلوگیری از بروز خطرات جدی و بهبودی سریع باید توصیه های زیر را قبل از عمل یورتروسکوپی رعایت کند:

  • بیمار باید سوابق پزشکی خود را در اختیار جراح قرار دهد.
  • در صورت مصرف داروهای ضد انعقاد خون باید از یک یا دو هفته قبل مصرف آن را قطع کرد.
  • باید برای تایید دکتر بیهوشی و انجام عمل، گرفتن آزمایش خون، سونوگرافی و نوار قلب و … ضروری است.
  • بیمار باید برای انجام عمل باید ناشتا باشد.

مراحل انجام عمل TUL

برای درمان سنگ های کلیوی با روش یورتروسکوپی باید مراحل زیر را به ترتیب انجام داد:

  • آماده کردن بیمار برای عمل
  • اعمال بی حسی
  • وارد کردن لوله یورتروسکوپ
  • بررسی محل دقیق سنگ کلیه و شکستن آن

مراقبت های بعد از عمل TUL

برای بهبودی سریع بیمار، کاهش عوارض بعد از عمل و جلوگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه، رعایت نکات زیر الزامی است:

  • بیمار باید بعد از عمل استراحت کافی داشته باشد، انجام فعالیت سنگین، ورزش، بلند کردن اجسام سنگین تا دو هفته بعد از عمل توصیه نمی شود.
  • مصرف به موقع داروهای تجویز شده برای کاهش درد، جلوگیری از بروز عفونت الزامی است.
  • بعد از عمل TUL باید برای خروج آسان سنگ های باقی مانده و پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه آب و مایعات زیاد مصرف کرد.
  • مصرف غذای کم نمک برای جلوگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه توصیه می شود.
  • باید با تشخیص پزشک سوند و کاتتر در زمان مشخص برداشته شود.
  • در صورت بروز عفونت و وجود خون زیاد در ادرار باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.


:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 15 مرداد 1402
بازدید : 186
نویسنده : mozhgan

جراحی تعبیه پروتز آلت تناسلی روشی مطمئن و مؤثر برای درمان مردان مبتلا به اختلال نعوظ یا ED  است. پروتز آلت تناسلی بالاترین میزان رضایت را در بین تمام روش ها برای درمان اختلال نعوظ دارد. بیمارانی که با استفاده از قرص ها، دستگاه های خلاء، شیاف یا تزریق نمی توانند به نتایج رضایت بخشی دست یابند.

پروتزهای آلت تناسلی را می توان به دو دسته اصلی: انعطاف پذیر (که به نام های غیر هیدرولیک یا نیمه سفت نیز شناخته می شود) و بادی (هیدرولیک) تقسیم کرد. پروتزهای بادی آلت تناسلی ۳ تکه معمولاً کاشته می‌شوند. ایمپلنت های بادی سه تکه دارای استوانه های جفتی، یک پمپ کوچک در کیسه بیضه و یک مخزن مایع با حجم زیاد (که در پشت عضلات دیواره شکم قرار می گیرد) دارند.

بیشتربخوانید... هزینه عمل واریکوسل در سال 1402

پروتز آلت تناسلی چگونه کار می کنند و چه چیزی را باید انتظار داشت؟

جراحی تعبیه پروتز آلت تناسلی روشی است که به افراد کمک می کند نعوظ داشته باشند و حفظ کنند. در حالی که این ایمپلنت‌ها معمولاً برای افراد مبتلا به اختلال نعوظ که به درمان‌های محافظه‌کارانه‌تر پاسخ نداده‌اند، به عنوان بخشی از جراحی تغیر جنسیت نیز در دسترس هستند.

جراحی تعبیه پروتز آلت تناسلی شامل قرار دادن یک پروتز در داخل آلت تناسلی و کیسه بیضه است. این دستگاه به افراد کمک می کند تا نعوظ داشته باشند و عملکرد جنسی خود را دوباره به دست آورند.

بیشتربخوانید... جراحی پرده آلت چیست

چه کسی کاندیدای خوبی برای این روش است؟

اگر موارد زیر را دارید، ممکن است کاندید خوبی برای جراحی کاشت آلت تناسلی باشید:

ED یا اختلال نعوظ مداوم که زندگی جنسی شما را مختل می کند

درمان‌هایی که قبلاً برای ED امتحان شده است، موفق نبوده مانند:

سیلدنافیل (ویاگرا)

تادالافیل (سیالیس)

واردنافیل (لویترا)

آوانافیل (Stendra

دستگاه ‌وکیوم را امتحان کرد

نتایج مثبتی از داروهای تزریق آلت تناسلی مانند TriMix نداشت

بیماری مانند بیماری پلاک پیرونی که بعید است با درمان های دیگر بهبود یابد

منبع: www.gymju.ir



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 15 مرداد 1402
بازدید : 179
نویسنده : mozhgan

درمان سنگ کلیه بستگی به نوع و اندازه سنگ، وضعیت سلامتی، میزان درد و علائم دیگرتان دارد. درمان سنگ کلیه ممکن است شامل مصرف داروهای ضد درد و مسهل، مصرف آب بیشتر و تغییر در رژیم غذایی شما باشد. در برخی موارد، لیتوتریپسی (شکستن سنگ کلیه با موج صوتی)، پاپیلوتومی (جراحی خارج کردن سنگ کلیه) و یا اندوسکوپی (جراحی با استفاده از لوله‌های کوچک) ممکن است نیاز باشد.

بیشتربخوانید... مسکن برای درد سنگ کلیه

درمان سنگ کلیه چیست؟

درمان سنگ کلیه بر اساس تشخیص پزشک انجام می‌شود. متخصصان مراقبت‌های بهداشتی معمولاً سنگ کلیه را بر اساس اندازه، محل قرارداشتن سنگ، انواع سنگ کلیه و غیره درمان می‌کند. همان‌طور که گفته شد درمان سنگ کلیه می‌تواند شامل روش‌های خانگی، دفع سنگ کلیه با دم‌نوش‌ها و داروهای گیاهی و درمان‌های پزشکی باشد.

درمان سنگ کلیه در خانه

شاید بسیاری از افراد حتی متوجه وجود سنگ کلیه نشوند یا این که اندازه آنها به‌قدری کوچک باشد که بتوان با درمان‌های خانگی آنها را دفع کرد. درمان گیاهی سنگ کلیه می‌تواند شامل مصرف مواد غذایی، تغییر رژیم غذایی، مصرف دم‌نوش‌ها و داروهای گیاهی و غیره باشد.

۱. درمان با نوشیدن آب

مایعات می‌توانند باعث رقیق‌تر شدن و افزایش حجم ادرار شوند و در نتیجه مواد رسوب‌کننده در ادرار کمتر متبلور می‌شوند.

۲. درمان سنگ کلیه با آبلیمو تازه  

مایعات دیگری به‌غیراز آب هم می‌توانند به‌عنوان درمان سنگ کلیه خانگی در نظر گرفته شوند. یکی از این مواد آب‌لیموی تازه است. بر اساس برخی منابع آب‌لیمو هم ممکن است بتواند به حل‌شدن سنگ کلیه کمک کرده و دفع آن را آسان‌تر کند.

۳. درمان خانگی سنگ کلیه با کرفس

در بسیاری از منابع طب سنتی از کرفس به‌عنوان داروی درمان سنگ کلیه یاد می‌شود.

۴. درمان سنگ کلیه با انار

قرن‌هاست که از آب انار برای بهبود عملکرد کلی کلیه‌ها و درمان بیماری‌های کلیه استفاده می‌شود. انار سنگ‌ها و سایر سموم را از سیستم ادراری دفع می‌کند.

۵. دفع سنگ کلیه با ریحان

ریحان سرشار از مواد مغذی است. این دارو به طور سنتی برای درمان اختلالات گوارشی و التهابی استفاده می‌شود. بااین‌حال برخی منابع آن را به‌عنوان درمان گیاهی سنگ کلیه نیز در نظر می‌گیرند. در آب ریحان آنتی‌اکسیدان‌ها و عوامل ضدالتهابی وجود دارد، بنابراین می‌تواند سلامت کلیه‌ها را حفظ کند. اما شواهد کمی برای حمایت از این درمان وجود دارد.

۶. درمان سنگ کلیه با سیاه دانه و عسل

ترکیب عسل به‌عنوان یک ترکیب ضدالتهاب با سایر ترکیبات مانند جوش‌شیرین، سرکه سیب، آب‌لیمو و غیره به‌عنوان درمان خانگی سنگ کلیه در نظر گرفته می‌شود.

بیشتربخوانید... مهم ترین علائم سنگ کلیه

۷. درمان خانگی سنگ کلیه با هندوانه

شاید کمی عجیب باشد؛ اما در روش‌های دفع سنگ کلیه در منزل یکی از گزینه‌ها مصرف هندوانه پخته‌شده است. دفع سنگ کلیه با هندوانه به‌عنوان بهترین درمان سنگ کلیه در خانه در نظر گرفته می‌شود.

منبع: www.bimarestaan.ir



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 15 مرداد 1402
بازدید : 182
نویسنده : mozhgan

زایمان بعد از جراحی لاغری

گروه مطالعاتی دکتر استفانسون چندین تحقیق درباره ی نحوه تاثیر جدیدترین متد جراحی لاغری بر بارداری و زایمان انجام دادند. در مطالعه ای اخیر زایمان های ۱۴۳۱ زن که پس از جراحی لاغری، به کاهش وزن قابل توجهی دست یافته بودند، با ۴۴۷۶ زن که جراحی لاغری انجام نداده بودند مقایسه شد شاخص توده بدنی  زنانی که جراحی لاغری انجام نداده بودند در اوایل بارداری، با BMI قبل از جراحی زنانی که عمل جراحی کردند، یکسان بود.

بیشتربخوانید.... مراقبت های بعد از عمل اسلیو

آیا می توان جراحی لاغری را به همه مادران دارای اضافه وزن توصیه کرد؟

دکتر استفان گفت همه ی شواهد نشان دهنده تاثیرات مثبت جراحی چاقی یا همان لاغری روی زنان بوده است. کاهش نیاز به سزارین و القای زایمان، کاهش زایمان های دیر هنگام، نیاز کمتر به بیحسی اپیدورال و کاهش احتمال تحرک رحمی، زخم واژن، عفونت و خونریزی می توانند جزء تاثیرات جراحی لاغری باشد. مقایسه ای با استفاده از داده های ثبت شده از جراحی های لاغری در اسکاندیناوی و دفتر ثبت زایمان ها انجام گرفته است. کاهش وزن چشمگیر حدود ۳۸ کیلوگرم از زمان جراحی تا شروع بارداری توانست به این افراد کمک شایانی کند. از طرف دیگر مطالعات قبلی نشان داده اند که زنانی که جراحی لاغری تحت نظر متخصص جراحی لاغری انجام داده اند بیشتر در خطر زایمان های زودرس و به دنیا آوردن نوزادان کوچک و ریز هستند. از این رو نمی توان به هر شخصی که اضافه وزن دارد توصیه کرد که جراحی لاغری انجام دهد

بیشتربخوانید... هزینه اسلیو معده چقدر است

آیا چاقی می تواند بر سلامت جنین تاثیر گذارد؟

از آنجایی که ارتباط چاقی و بارداری بر هیچ کس پوشیده نیست، پس باید انتظار داشت که چاقی سلامت جنین را نیز تحت تاثیر قرار داده و شرایط زیر را برای او به وجود آورد:

تولد زودهنگام

مادرانی که از چاقی مفرط رنج می برند، ممکن است فرزند خود را پیش از رسیدن هفته ۳۸ بارداری به دنیا آورند. این امر می تواند مشکلات بسیار جدی را برای جنین به وجود آورد.

منبع: www.sleevesurgeon.ir



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 8 مرداد 1402
بازدید : 162
نویسنده : mozhgan

آلت تناسلی پرده دار به حالتی گفته می شود که در آن پوست بیضه تا قسمت وسط و تحتانی آلت تناسلی، گسترش پیدا کرده و این محل اتصال نامناسب، باعث کوچک به نظر رسیدن آلت تناسلی شده و در حالت شدید ممکن است باعث خمیدگی آلت و اختلال در روابط جنسی، از نظر روحی و روانی گردد. این مورد یک اختلال مادرزادی می باشد.

بیشتربخوانید... بهترین متخصص اورولوژی

در مواردی که این مشکل مادرزادی نباشد، علت آن برداشتن بیش از حد بخش قدامی پوست در حین ختنه کردن می باشد که نتیجه آن تشکیل یک پرده بین قسمت پایینی کیسه بیضه و زیر آلت تناسلی است. بسته به شدت آن، محل اتصال می تواند زیر گلانز یا حشفه آلت یا شکم آلت و یا قسمت انتهایی آلت باشد.

آیا آلت پرده دار درمان دارویی و غیرجراحی دارد؟

جواب کاملاً منفی است تنها راه درمان آلت تناسلی پرده دار، برداشتن قسمت اضافی پوست با روش جراحی سرپایی می باشد.

چه زمانی جراحی آلت پرده دار ضروری است؟

هر چه محل اتصال پوست اضافی بیضه به نوک آلت و گلانز نزدیکتر باشد، بیشتر باعث اختلال در روابط جنسی می شود و بهتر است تحت عمل جراحی قرار گیرد. مورد دوم کسانی هستند که از نظر روحی و روانی، آلت پرده دار باعث به هم ریختگی روان فرد و شریک جنسی وی می شود و جهت عمل جراحی پرده آلت مراجعه می نماید.

اهمیت این بیماری، کوتاه به نظر رسیدن سایز آلت تناسلی نرمال است و با برداشتن پوست اضافه آلت تناسلی، اندازه نرمال خود را نشان می دهد. به طور خلاصه:

اختلال در اعتماد به نفس فرد برای رابطه جنسی

کج شدن آلت تناسلی

عدم توانایی استفاده از کاندوم به علت محل اتصال ناجور پوست بیضه، از علل شایعی هستند که فرد را جهت معالجه به دکتر ارولوژی می کشاند.

تکنیک درمان جراحی آلت پرده دار

بسته به شدت و بزرگی پرده آلت تناسلی، جراحی های متفاوتی استفاده می شود. در بزرگسالان تکنیک Y-I plust x بهترین و سالمترین و کم عارضه ترین روش ترمیم آلت تناسلی پرده دار است.

در این تکنیک پوست اضافی با رعایت زیبایی آلت و نرمال نشان داده شدن آلت تناسلی، بعد از درمان برداشته می شود. این تکنیک جراحی یک روش ساده و سریع و بدون بستری بیمار همراه می باشد و به صورت پلاستیک دوخته می شود.

بیشتربخوانید... واریکوسل چیست

آیا جراحی آلت پرده دار عارضه خاصی دارد؟

اگر جراحی به دست یک جراح آزموده و با رعایت موارد و نکات جراحی انجام شود، این عمل عارضه خاصی ندارد. رعایت بهداشت پوست منطقه و اجتناب از فعالیت های جنسی تا ترمیم پوست محل به بیمار توصیه می شود. بخیه های بیمار جذبی و نیازی به کشیدن ندارد و فردای عمل جراحی بیمار به کار و فعالیت های روزمره خود بر می گردد.

منبع: https://www.gymju.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 8 مرداد 1402
بازدید : 157
نویسنده : mozhgan

کاشت پروتز آلت تناسلی (penile prosthesis) به روش جراحی در درمان ناتوانی جنسی و اختلال نعوظ به کار می رود و در بیمارانی درنظر گرفته می شود که به درمان های دارویی پاسخ نداده اند یا در افرادی که ترجیح می دهند تا برای برطرف کردن مشکل خود یک راه حل دائمی را انتخاب می کنند.

بیشتربخوانید... جراحی پرده آلت چیست

در حال حاضر دو نوع ایمپلنت آلت وجود دارد:

1) پروتزهای قابل باد کردن (inflatable) که در فرم های دوتکه و سه تکه وجود دارد.

۲) پروتزهای قابل انعطاف

اکثر بیماران، پروتزهای قابل بادکردن سه تکه ای three-piece را ترجیح می دهند چرا که این نوع پروتز بیشتر می تواند نعوظ طبیعی را ایجاد کند. ولی پروتزهای دو تکه ای و پروتزهای انعطاف پذیر هم می توانند نعوظ قابل قبولی را ایجاد کنند.

مطالعات نشان دادند که میزان رضایت مندی در کاشت پروتز آلت در مقایسه با دیگر روش های درمان ناتوانی جنسی بالا می باشد (۹۲ تا ۱۰۰ درصد رضایت مندی در بیمار و ۹۱ تا ۹۵ درصد رضایت مندی در شریک جنسی بیمار).

در مطالعه دیگری دیده شده که میزان نعوظ، انزال، ارگاسم (اوج لذت جنسی)، و رضایت مندی کلی جنسی بیمار یکسال بعد از کاشت پروتز به طور قابل توجهی بالاتر بوده است.

دو عارضه اصلی کاشت پروتز آلت عبارتست از بروز نقص مکانیکی در پروتز که منجر به اختلال در عملکرد آن می شود و دیگری بروز عفونت که می تواند منجر به خارج کردن پروتز از آلت شود.

به طور کلی کاشت پروتز یک راه حل جذاب و موثر در افرادی است که به درمان های دارویی پاسخ نمی دهند. شواهد علمی کافی وجود دارد که به دلیل اثربخشی، ایمنی و رضایتمندی بالا،این روش درمانی را به افرادی که به درمان های کمتر تهاجمی پاسخ نمی دهند توصیه می کند.

سایر مقالات مهم ... عمل TUL برای چه افرادی مناسب است

اگر چه در درمان اختلال نعوظ، بهتر آنست که شریک جنسی بیمار هم شرکت کند اما این امر همیشه امکان پذیر نیست. زمانی که تصمیم به کاشت پروتز آلت گرفته می شود مهم است که بیمار را از دیگر درمان های موجود مثل دستگاه وکیوم، استفاده از پروستاگلاندین ها و تزریق اینتراکاورنوزال (تزریق به داخل آلت) و قرص هایی مثل سلدنافیل  تادالافیل و مزایا و معایب هرکدام آگاه باشد.

این بیماران یا به درمان های دارویی مثل سیلدنافیل جواب نداده اند یا کاندید مناسبی برای درمان های خوراکی نیستند. در افرادی که اختلال نعوظ آن ها موقعیتی است (یعنی در یک موقعیت خاص مشکل دارند و در دیگر مواقع نعوظ خوبی دارند)،افرادی که با همسر و شریک جنسی خود مشکل و اختلاف دارند، یا آنهایی که اختلال نعوظ آن ها بطور بالقوه برگشت پذیر هست نبایستی کاشت پروتز آلت انجام شود.

کاشت پروتز با بی حسی نخاعی یا بیهوشی عمومی انجام می شود. شدت و مدت زمان درد بعد از عمل متفاوت بوده و غالبا نیاز به مصرف مسکن ها به مدت یک حداقل یک هفته می باشد.

منبع: https://www.bimarestaan.ir/

 



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 1 مرداد 1402
بازدید : 156
نویسنده : mozhgan

یک روش جراحی برای خارج کردن سنگ کلیه در آن با ایجاد یک برش بزرگ در پهلوی بیمار می توان به کلیه دسترسی پیدا کرد و سنگ کلیه را به طور کامل از بدن خارج کرد.

عمل باز سنگ کلیه چه زمانی به کار می رود؟

معمولا جراحی باز در شرایط خاصی انجام می شود، اگر بیمار یکی از شرایط زیر را داشته باشد، باید جراحی باز سنگ کلیه را انجام داد:

درد ناشی از سنگ کلیه شدید و غیر قابل تحمل باشد، هر چه سنگ بزرگتر باشد درد آن بیشتر است.

سنگ کلیه به حدی بزرگ باشد که توانایی حرکت و عبور از مجاری ادراری نداشته باشد.

سنگ در حالب گیر کرده باشد.

در شرایطی که به دلیل سنگ کلیه عفونت ایجاد شود.

سنگ کلیه با سایر روش ها درمان نشود.

جراحی باز سنگ کلیه چگونه ایجاد می شود؟

برای خارج کردن سنگ کلیه بزرگ باید مراحل زیر با دقت انجام داد:

مشاوره و آماده کردن بیمار برای عمل

جراح متخصص اورولوژی باید قبل از عمل اطلاعات لازم را در اختیار بیمار قرار دهد و نکات و توصیه های قبل از عمل را برای او شرح دهد. این توصیه شامل موارد زیر هستند؛

انجام تست های سونوگرافی، آزمایش خون، سی تی اسکن، نوار قلب و … الزامی است.

در صورتی که بیمار داروی خاصی مانند داروهای رقیق کننده خون را مصرف می کند، باید از یک هفته قبل ان را قطع کند.

بیمار اگر بیماری زمینه خاصی دارد باید پرونده پزشکی خود را به پزشک ارائه دهد.

برای انجام عمل، بیمار باید حداقل ۸ ساعت ناشتا باشد.

بردن بیمار به اتاق عمل و آماده کردن او برای عمل

پرستار و پرسنل اتاق عمل باید بیمار را برای انجام عمل به اتاق عمل ببرند و او را برای جراحی آماده کنند. قرار دادن سوند برای بیمار، وصل کردن آنژیوکت برای تزریق سرم و دارو، قرار دادن بیمار بر روی تخت عمل و … از جمله مواد لازم برای آماده کردن بیمار هستند.

بیهوش کردن بیمار برای جراحی باز سنگ کلیه

برای انجام این عمل باید بیهوشی عمومی اعمال شود، بعد از تزریق داروی بیهوشی باید محل جراحی را ضدعفونی کرد.

ایجاد برش در پهلوی بیمار

جراح با ابزار مخصوص جراحی، یک برش بزرگ در محل قرارگیری کلیه ایجاد می کند و به صورت مستقیم به کلیه دسترسی دارد، با بررسی کلیه سنگ کلیه را پیدا می کند.

بیشتربخوانید... قیمت عمل واریکوسل

خارج کردن سنگ کلیه

بعد از پیدا کردن سنگ کلیه باید آن را با ابزار مخصوصی از کلیه خارج کند، بعد از اطمینان از خارج شدن سنگ کلیه جراح محل برش را بخیه یا منگنه و در آخر محل برش را ضدعفونی و پانسمان می کند.

در برخی از موارد بعد از جراحی باز سنگ کلیه، برای کنترل میزان ادرار یک کاتتر در مثانه می دهند که با اولین حرکت بیمار آن را از مثانه خارج می کنند.

 همچنین برای خروج ترشحات و مایعات از کلیه، یک لوله استنت در محل جراحی قرار می دهند که بعد از  چند روز و اتمام ترشحات آن را برمی دارند. احتمالا برای بررسی وضعیت عمومی، بیمار را چند شب در بیمارستان بستری می کنند.

منبع gymju.ir



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : سه شنبه 27 تير 1402
بازدید : 168
نویسنده : mozhgan

سنگ كلیه یک بیماری شایع دستگاه ادراری است. در گذشته تمام موارد سنگهای بزرگ كلیه، به روش عمل جراحی باز (عمل سنگ کلیه) و با ایجاد شكاف وسیع در ناحیه پهلو یا شكم درمان می شدند. در این روش بیماران تا چندین ماه از درد محل برش جراحی و عوارض ناشی از آن مثل فتق محل عمل، شكایت داشتند. خوشبختانه در چند دهه گذشته، با ابداع روش هایی مثل سنگ شكنی با امواج صوتی برای سنگهای كوچكتر از 2 سانتی متر و روش PCNL برای سنگهای بزرگتر از 2 سانتی متر، می توان اكثر سنگهای كلیه را به راحتی و بدون شكاف وسیع پهلو درمان نمود.

بیشتربخوانید... عمل TUL چگونه انجام می شود

در چه مواردی باید از روش PCNL برای خارج کردن سنگ های کلیه استفاده کرد؟

  • سنگ های بزرگ و سنگ شاخ گوزنی کلیه
  • سنگ های بالای ۵/۱ سانت که در لگنچه هستند.
  • سنگ هایی که به سنگ شکنی جواب نمی دهند.
  • سنگ هایی که محل اتصال لوله حالب به لگنچه کلیه را می بندند.
  • برای آشنایی بیشتر با سنگ های حالب بر روی لینک زیر کلیک کنید: سنگ حالب

روز بعد از عمل PCNL

طول این عمل از ۱۵ دقیقه تا یک ساعت طول می کشد. (براساس اندازه سنگ)

۳ ساعت بعد از عمل می توانید نوشیدن مایعات را شروع کنید.

بعد از عمل در خفیفی خواهید داشت که طبیعی است با مسکن کنترل می شود.

صبح فردای عمل سوند حالب خارج و ظهر از بیمارستان مرخص می شوید.

مثل هر عملی ممکن است بعد از PCNL نیز عوارض ایجاد شود.

عوارض احتمالی جراحی PCNL

خونریزی احتمالی که ممکن است حین عمل و چند روز بعد از عمل اتفاق بیافتد که درصد شیوع آن پایین بوده و با مهارت جراح درصد آن بسیار پایین می شود.

آسیب احتمالی به ارگان های مجاور از قبیل آسیب به روده که در کمتر از دو درصد ایجاد و با تشخیص به موقع قابل درمان می باشد.

تب بعد از عمل که در بعضی از موارد دیده می شود و با دارو قابل کنترل است.

منبع: https://www.bimarestaan.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : سه شنبه 27 تير 1402
بازدید : 145
نویسنده : mozhgan

بطور کلی ۵ روش برای درمان سنگ کلیه با جراحی وجود دارد

  • جراحی اندوسکوپیک سنگ کلیه از طریق پوست (PCNL) (عمل سنگ کلیه با لیزر)
  • سنگ شکن برون اندامی (ESWL)
  • سنگ شکن درون اندامی ‏(TUL)
  • یورتروسکوپی (RIRS)
  • ·         عمل باز سنگ کلیه

1_ جراحی اندوسکوپیک سنگ کلیه از طریق پوست PCNL یا (عمل سنگ کلیه با لیزر)

روش جراحی انتخابی جهت خارج کردن سنگ های کلیوی بزرگ (معمولا بیش از ٢ سانتیمتر) که به خودی خود نمی توانند از کلیه عبور کرده و دفع شوند، میباشد. این روش در بین عموم به دلیل استفاده از انرژی لیزر جهت شکستن سنگ کلیه به عمل سنگ کلیه با لیزر نیز شهرت دارد.

یک اسکوپ ( لوله کوچکی که از داخل آن وسایل برداشتن سنگ عبور داده می شود) از طریق برش کوچکی که در پشت کلیه ها بر روی سطح پوست ایجاد می شود، به داخل بدن عبور داده شده و سنگ ها را پس از شکستن توسط Grasper (ابزار چنگک مانند) خارج می سازند.

بیشتربخوانید... متخصص اورولوژی کیست

جراحی سنگ شکنی از راه پوست (PCNL) مواقعی که سنگ ها بزرگ بوده و یا روش های دیگر سنگ شکنی مانند سنگ شکنی به وسیله سنگ‌ شکن برون اندامی یا یورتروسکوپی امکان پذیر یا موفقیت امیز نبوده، استفاده می شود. در موارد زیر توصیه به انجام PCNL می شود:

سنگ های بزرگ کلیوی که بیش از یک شاخه از مجاری جمع کننده ادراری کلیه را مسدود کرده اند ( که به عنوان سنگ های کلیوی شاخ گوزنی شناخته می شوند)

سنگ های کلیوی که بیش از ۲ سانتی متر (۰.۸ اینچ) قطر دارند.

وجود سنگ های بزرگ در حالب

موفقیت آمیز نبودن روش های درمانی دیگر

پیش از عمل PCNL، پزشک آزمایشات متعددی انجام می دهد. تست خون و ادرار جهت یافتن عفونت ها و مشکلات احتمالی و سی تی اسکن جهت مشخص کردن محل دقیق سنگ ها در کلیه نیز انجام می گیرد.

بیشتربخوانید... مزایای سنگ شکن کلیه

خطر و عوارض عمل سنگ کلیه با لیزر

محتمل ترین خطرهای حاصل از روش PCNL شامل موارد زیر هستند:

خونریزی

عفونت

صدمه به کلیه یا دیگر ارگان ها

خارج کردن ناقص سنگ های کلیوی

چگونه برای عمل سنگ کلیه با لیزر (PCNL) آماده شوم؟

این پروسه در بیمارستان و تحت بی هوشی عمومی انجام می گیرد، بدین معنی که بیمار هیچ گونه دردی را در طی عمل احساس نخواهد کرد و کاملا خوابیده است. همچنین جهت کاهش احتمال عفونت پس از عمل، آنتی بیوتیک تجویز می شود.

عمل PCNL تحت بیهوشی عمومی و در حالی که بیمار به روی شکم خوابیده انجام می گیرد. زمانی که بیمار در بیهوشی کامل قرار گرفت، به وسیله سیستوسکوپی ( اندوسکوپی از طریق مثانه) ماده حاجب تزریق می شود و جراح موقعیت دقیق سنگ ها را پیدا کرده و از طریق سوزن کوچک که از طریق پوست وارد می شود، سنگ ها را خارج می سازد.

این سوزن به اندازه ۱ سانتی متر متسع می شود که دوربین ( برای دیدن سنگ ها با وضوح بالا) و یک شیت یا لوله پلاستیکی جهت خارج کردن سنگ ها عبور داده شود.

در این روش از لیزر، امواج اولتراسونیک و یا روش مکانیکی جهت خرد کردن و ریز کردن سنگ ها استفاده می شود. در بعضی مواقع به بیش از یک سوزن جهت دسترسی به تمامی سنگ ها لازم است.

ممکن است فنر کوچکی در حالب جهت حفظ جریان ادراری از کلیه به درون حالب تعبیه شود. علاوه بر این در موارد معدودی ممکن است یک لوله نفروستومی ( لوله ای که یک طرف آن در داخل کلیه و طرف دیگر در خارج پوست می باشد ) در پایان عمل جراحی تعبیه شده و در خارج به یک کیسه متصل شود.

منبع: https://www.gymju.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : دو شنبه 26 تير 1402
بازدید : 240
نویسنده : mozhgan

جرمگیری دندان چیه؟ جرمگیری یا اسکیلینگ دندان تنها راه برای از بین بردن پلاک سفت و سخت شده دندانیه که بهش میگن تارتار. این تارتار تنها توسط دندانپزشک ترمیمی خوب  برداشته میشه و هرچی دیرتر بهش رسیدگی بشه سخت تر میشه. عدم برداشتن جرم دندان اول باعث الهتاب و ورم لثه میشه و بعدش باعث تحلیل لثه و عفونت لثه میشه.

بیشتربخوانید... ایمپلنت بعد از درمان ارتودنسی

جرمگیری چطوری انجام میشه؟

همونطور که گفتم هدف اصلی جرمگیری از بین بردن جرم های سفت و سخت دندانی در زیر خط لثه است. برای این کار از دو روش مختلف استفاده میشه. در روش اول، دندونپزشکا از ابزارهای دستی مثل کورت و اسکیلر برای بیرون کشیدن جرم ها از زیر خط لثه و روی سطح دندان ها استفاده می کنن.

بعد از جرمیگری چه اتفاقی می افته؟

بعد از اینکه جرمگیری دندان تموم شد ممکنه دندونپزشک با کمک ابزارهای مختلفی سطح دندون رو پالیش کنه و صیقل بده تا احتمال تشکیل جرم کمتر بشه. به جز این ممکنه برای بعضی از افراد پروسه فلوراید تراپی هم انجام بشه به این صورت که فلوارید رو به صورت موضعی روی سطح دندون ها اعمال می کنن تا به تقویت مینای دندان پس از جرمگیری دندان کمک بشه.

بیشتربخوانید... ارتودنسی دندان های پایین

آیا جرمگیری درد داره؟

نمیشه بهش گفت درد، اما میتونه یه تجربه نسبتا ناخوشایند باشه. که البته اگه میزان جرم روی دندوناتون کم باشه شما احساس بدی نخواهید داشت. تجربه یه مقدار درد و کوچولو خونریزی از لثه حین جرمگیری دندان طبیعیه و موردی نداره. اما اینکه میگن درد زیادی داره و یا خونریزیش زیاده درست نیست.

آیا جرمگیری باعث سفید شدن دندون ها میشه؟

اینکه بگیم مستقیم میتونه باعث سفید شدن دندونا بشه درست نیست. چون هدف از جرم گیری دندون در اصل از بین بردن جرم های روی دندان ها و زیر خط لثه است و به جز این کارای دیگه ای نداره. پروسه ای که باعث سفید شدن دندان ها میشه اسمش بلیچینگ دندان هستش که اون هم کاملا با جرمگیری فرق داره. توی بلیچینگ دندان ما تنها تغییر رنگ دندان ها رو برطرف می کنیم و کاری به جرم نداریم.

منبع: https://www.orthodentist.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 25 تير 1402
بازدید : 257
نویسنده : mozhgan

TUL یا سنگ شکن درون اندامی عملی که در آن بدون ایجاد برشی در پوست می توان از طریق مجاری ادراری به کلیه دسترسی پیدا کرد و سنگ کلیه را از بین برد.

عمل TUL برای چه افرادی مناسب است؟

سنگ شکن درون اندامی TUL برای افرادی که شرایط زیر را دارند، تجویز می شود:

افرادی که سنگ کلیه آن ها همراه ادرار دفع نمی شود یا با سنگ شکن برون اندامی قابل درمان نیست.

کسانی که سنگ کلیه بزرگتر از 6 میلیمتر دارند.

افرادی که دارای سنگ کلیه حالب تحتانی یا میانی هستند.

در فردی که سنگ کلیه در حالب گیر کرده و باعث انسداد ادرار شده است.

بیشتربخوانید... شل شدن پوست بعد از عمل لاغری

مراحل انجام عمل TUL کدامند؟

متخصص اورولوژی برای درمان سنگ ها بزرگی که در حالب کلیه قرار دارند، باید مراحل زیر به ترتیب انجام دهد:

  • آمادگی های لازم قبل از عمل
  • اعمال بی حسی نخاعی برای بیماری
  • وارد کردن لوله یورتروسکوپ
  • بررسی محل دقیق سنگ کلیه
  • شکستن سنگ کلیه در عمل TUL و خارج کردن آن
  • قرار دادن سوند برای برخی از بیماران
  • دفع سنگ های باقی مانده احتمالی

بیشتربخوانید... عمل PCNL چیست

مراقبت های بعد از عمل TUL

برای بهبودی سریع، جلوگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه و دفع سریع سنگ های ریز باقی مانده باید توصیه پزشکی زیر را به خوبی رعایت کرد:

 

  • مصرف داروهای ضد درد و التهاب برای کاهش درد و آنتی بیوتیک برای جلوگیری از بروز عفونت الزامی است.
  • بیمار بعد از عمل باید به مدت یک تا دو روز استراحت کافی داشته باشد.
  • باید برای بهبودی سریع از انجام فعالیت های سنگین و شدید خودداری کرد.
  • مصرف مایعات و آب برای جلوگیری از وجود خون در ادرار، دفع آسان سنگ های باقی مانده و پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه الزامی است.
  • رعایت رژیم غذایی مناسب و کم نمک برای جلوگیری از ابتلای مجدد به سنگ کلیه توصیه می شود.

منبع: مجله سلامتی بیمارستان



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 25 تير 1402
بازدید : 256
نویسنده : mozhgan

پزشک از بعد از اتمام دوره عمومی و سپری کردن طرح دو ساله خود می تواند، در آزمون تخصصی اورولوژی شرکت کند، در صورت قبولی در این آزمون باید به مدت ۵ سال تمام دوره های تخصصی و بالینی را با موفقیت بگذراند و مدرک تخصصی اورولوژی را دریافت کند.

به پزشکی بعد از اتمام دوره تخصصی اورولوژی، مدرک تخصصی اورولوژی را دریافت می کند. متخصص اورولوژی یا اورولوژیست گفته می شود.

افرادی که قصد ادامه تحصیل در این زمینه را دارند، می توانند در شاخه های مختلف اورولوژی شرکت کرده و به مدت سه سال تمام دوره های فوق تخصصی را سپری کنند و مدرک فوق تخصص اورولوژی را در زمینه های مربوط به آن دریافت کند.

چه زمانی باید به متخصص اورولوژی مراجعه کرد؟

در صورت بروز مشکلات و بیماری در اندام های کلیه، مثانه، لوله حالب، مجاری ادراری، سیستم تولید مثل مردان مانند بیضه ها، کیسه بیضه، پروستات باید به اورولوژیست مراجعه کرد.

با مشاهده علایم زیر باید برای تشخیص و درمان آن ها به اورولوژیست مراجعه کرد:

  • نشت ادرار
  • تکرر ادرار
  • احساس درد در کمر، شکم و پهلو
  • احساس سوزش ادرار
  • مشکل در ادرار
  • جریان ضعیف در ادرار
  • مشاهده خون در ادرار
  • اختلال در نعوظ مردان، مشکلات مربوط به بیضه و کاهش میل جنسی

بیشتربخوانید... هزینه عمل واریکوسل در سال 1402

متخصص اورولوژی چگونه بیماری را تشخیص می دهد؟

اورولوژیست با کمک روش های زیر می تواند انواع بیمارهای مربوط به این حوزه را تشخیص می دهد:

  • بیوپسی پروستات برای تشخیص سرطان پروستات و نمونه از بافت پروستات
  • معاینه فیزیکی
  • ازمایش ادرار و خون و مایع منی
  • سی تی اسکن، سونوگرافی،
  • سیستوسکوپ برای بررسی مجاری ادرار و مثانه
  • آرتروسکوپی برای بررسی کلیه و حالب

درمان های که توسط متخصص اورولوژی انجام می شوند؟

اورولوژیست برای انجام عمل ها و جراحی های زیر آموزش دیده اند:

  • پیوند کلیه
  • انجام جراحی برای باز کردن انسدادها
  • پروستاتکتومی و برداشتن بافت آسیب دیده پروستات
  • یورتروسکوپی برای درمان سنگ کلیه
  • برداشتن پروستات از طریق مجاری ادراری
  • انجام روش اسلینگ در درمان بی اختیاری ادراری
  • درمان سرطان پروستات خوش خیم از طریق پیشابراه
  • ترمیم اندام اداری درست شکل نگرفته
  • ترمیم آسیب ناشی از جراحت
  • ·         سنگ شکنی برای شکستن سنگ کلیه
  • سیستکتومی

منبع: مجله تناسب اندام جیم جو



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : دو شنبه 19 تير 1402
بازدید : 267
نویسنده : mozhgan

RIRS یک روش غیر تهاجمی برای شکستن و برداشتن سنگ کلیه از طریق مجرای ادراری است. در این روش یک لوله فیبروسکوپ یا آندوسکوپی از طریق مجرای ادراری وارد کلیه می شود و اقدامات لازم برای از بین بردن سنگ را انجام می دهد.

چه زمانی از روش RIRS استفاده می شود؟

روش درمان سنگ کلیه از طریق مجرای ادراری RIRS، معمولا برای سنگ های کوچکی که از طریق دستگاه سنگ شکن برون اندامی از بین نرفتند، استفاده می شود.

آمادگی های لازم قبل از عمل RIRS

معمولا پزشک از چند روز قبل از عمل آمادگی های و اقدامات لازم را برای بیمار توضیح می دهد و از او می خواهد که موارد زیر را به خوبی رعایت کند:

  • باید قبل از عمل تست های مانند آزمایش خون، سونوگرافی و سی تی اسکن را انجام دهد.
  • بیمار باید به مدت ۶ تا ۸ ساعت قبل از عمل چیزی مصرف نکند و برای عمل RIRS  ناشتا باشد.
  • اگر بیمار داروی خاصی مصرف می کند باید آن را با پزشک در میان بگذارد؛ در صورت نیاز باید مصرف این دارو  را چند روز قبل از عمل قطع کند.
  • اگر فرد، بیماری زمینه ای داشته باشد باید آن را به پزشک خود اطلاع دهد.

مراحل انجام عمل RIRS

پزشک برای درمان سنگ کلیه از طریق مجاری ادراری باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهد:

  • برای انجام عمل باید بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی اعمال شود.
  • بعد از بیهوشی یا بی حس شدن بیمار، پزشک  لوله بلند و انعطاف پذیر آندوسکوپی یا فیبروسکوپ را از طریق مجرای ادراری به داخل کلیه ارسال می کند. این لوله دارای دوربین و ابزار مخصوص شکستن سنگ کلیه است.
  • دوربین متصل به لوله، کلیه را بررسی و محل دقیق سنگ کلیه را پیدا می کند.
  • پزشک بعد از یافتن سنگ کلیه با کمک ابزار متصل به اندوسکوپ و لیزر، سنگ کلیه را می شکند.
  • می توان قطعات خرد شده سنگ را با کمک سبد مخصوص جمع آوری و از طریق مجرای ادراری از بدن خارج کرد.
  • بیمار بعد از عمل به اتاق ریکاوری منتقل می شود.
  • بعد از چند ساعت بستری شدن، بیمار ترخیص می شود.

مراقبت های بعد از عمل RIRS

بعد از برداشتن سنگ از طریق مجرای ادراری با روش RIRS بیمار باید توصیه های پزشکی زیر را به خوبی رعایت کند:

  • بیمار باید تا چند روز استراحت کند و از فعالیت سنگین پرهیز کند.
  • برای جلوگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه باید مایعات زیاد مصرف کرد.
  • برای کاهش درد و التهاب بعد از عمل RIRS و جلوگیری از بروز عفونت باید داروهای تجویز شده را به موقع مصرف کرد.
  • مراقبت از محل عبور لوله و نظافت ان برای جلوگیری از بروز عفونت الزامی است.
  • برای بررسی وضعیت بیمار باید در وقت تعیین شده به پزشک مراجعه کرد.

منبع: سلامتی بیمارستان



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : دو شنبه 19 تير 1402
بازدید : 271
نویسنده : mozhgan

اورولوژی شاخه ای از پزشکی است که به جراحی های و بیماری های دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان می پردازد، اما در درمان بیماری های دستگاه تناسلی و تولید مثل زنان دخالتی ندارد.

متخصص اورولوژی

پزشک از بعد از اتمام دوره عمومی و سپری کردن طرح دو ساله خود می تواند، در آزمون تخصصی اورولوژی شرکت کند، در صورت قبولی در این آزمون باید به مدت ۵ سال تمام دوره های تخصصی و بالینی را با موفقیت بگذراند و مدرک تخصصی اورولوژی را دریافت کند.

به پزشکی بعد از اتمام دوره تخصصی اورولوژی، مدرک تخصصی اورولوژی را دریافت می کند. متخصص اورولوژی یا اورولوژیست گفته می شود.

افرادی که قصد ادامه تحصیل در این زمینه را دارند، می توانند در شاخه های مختلف اورولوژی شرکت کرده و به مدت سه سال تمام دوره های فوق تخصصی را سپری کنند و مدرک فوق تخصص اورولوژی را در زمینه های مربوط به آن دریافت کند.

چه زمانی باید به متخصص اورولوژی مراجعه کرد؟

در صورت بروز مشکلات و بیماری در اندام های کلیه، مثانه، لوله حالب، مجاری ادراری، سیستم تولید مثل مردان مانند بیضه ها، کیسه بیضه، پروستات باید به اورولوژیست مراجعه کرد.

با مشاهده علایم زیر باید برای تشخیص و درمان آن ها به اورولوژیست مراجعه کرد:

  • ·         نشت ادرار
  • تکرر ادرار
  • احساس درد در کمر، شکم و پهلو
  • احساس سوزش ادرار
  • مشکل در ادرار
  • جریان ضعیف در ادرار
  • مشاهده خون در ادرار
  • اختلال در نعوظ مردان، مشکلات مربوط به بیضه و کاهش میل جنسی

شاخه های اورولوژی کدامند؟

اورولوژی دارای چندین شاخه است که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:

اورولوژی زنان

ناباروری مردان

عصب شناسی مشکلات اداری

اورولوژی کودکان و مشکلات ادراری آن ها

انکولوژی اورولوژی در حوزه سرطان های سیستم ادراری

متخصص اورولوژی چه بیماری های را درمان می کند؟

اورولوژیست بیمارهای زیر را درمان می کند:

  • سرطان های مثانه، کلیه، پروستات و …
  • بزرگ شدن پروستات
  • اختلال در نعوظ
  • ناباروری
  • سندروم مثانه دردناک
  • بیماری های کلیوی
  • سنگ کلیه
  • التهاب غده پروستات
  • عفونت دستگاه ادراری
  • واریکوسل
  • افتادگی مثانه در زنان
  • مثانه بیش فعال
  • بی اختیاری ادراری
  • شب ادراری در کودکان
  • بیضه های نزول نکرده

متخصص اورولوژی چگونه بیماری را تشخیص می دهد؟

اورولوژیست با کمک روش های زیر می تواند انواع بیمارهای مربوط به این حوزه را تشخیص می دهد:

  • بیوپسی پروستات برای تشخیص سرطان پروستات و نمونه از بافت پروستات
  • معاینه فیزیکی
  • ازمایش ادرار و خون و مایع منی
  • سی تی اسکن، سونوگرافی،
  • سیستوسکوپ برای بررسی مجاری ادرار و مثانه
  • آرتروسکوپی برای بررسی کلیه و حالب

منبع: سلامتی جیم جو



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : سه شنبه 30 خرداد 1402
بازدید : 285
نویسنده : mozhgan

سرطان غده پروستات، بیماری است که در آن بافت های غده جنسی پروستات دچار مشکل می شوند؛ با رشد غیر طبیعی سلول پروستات و تشکیل توده های در این غده، سرطان به وجود می آید.

عوامل موثر در ایجاد سرطان پروستات

علت اصلی ایجاد این سرطان افزایش و رشد بیش از حد سلول های پروستات است؛ البته عواملی مختلفی در افزایش بروز این بیماری نقش دارند که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

  • وجود سابقه خانوادگی و ژنتیکی
  • افزایش سن
  • تغذیه نامناسب
  • اضافه وزن و چاقی
  • عوامل محیطی
  • وجود سابقه التهاب پروستات در مردان
  • عدم فعالیت جنسی

علائم سرطان پروستات کدامند؟

این سرطان نیز مانند دیگر سرطان ها در مراحل اولیه بدون علامت است، اما با گذر زمان پیشرفت می کند و ممکن است علائم زیر در آن فرد نمایان شوند:

  • درد در ناحیه پروستات
  • نیاز مکرر به دفع و بی اختیاری ادرار
  • جریان ادرار ضعیف و یا کاهش حجم ادرار
  • سوزش ادرار
  • وجود خون در ادرار و مایع منی
  • احساس درد در زیر شکم
  • بی خوابی، خستگی و کاهش وزن بدون دلیل

روش های تشخیص سرطان پروستات

بعد از بروز علائم گفته شده در بالا بیمار باید به پزشک مراجعه کند و پزشک برای تشخیص قطعی سرطان از روش های زیر استفاده می کند:

  • آزمایش سنجش سطح آنتی ژن پروستات
  • آزمایش دیجیتال رکتال
  • نمونه برداری از بافت پروستات
  • سونوگرافی
  • تصویربرداری و سی تی اسکن
  • اندوسکوپی

منبع: مجله تناسب اندام

 



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : دو شنبه 29 خرداد 1402
بازدید : 286
نویسنده : mozhgan

سنگ کلیه چیست؟ سنگ کلیه به مجموعه ای از کریستال های جامد گفته می شود که در داخل کلیه به وجود می آیند. این کریستال های از تجمع املاح معدنی موجود در ادرار تشکیل می شوند و می توانند در هر نقطه از سیستم  ادراری مانند کلیه، مجاری ادراری، اندام های تناسلی و مثانه شکل بگیرند.

عوامل موثر در شکل گیری سنگ کلیه

عوامل زیر در به وجود آمدن سنگ کلیه موثر هستند:

  • شرایط جوی محل زندگی
  • سن
  • تغذیه
  • میزان فعالیت بدنی
  • برخی بیماری‌های مانند دیابت، چاقی، فشار خون بالا و سایر بیماری‌های کلیوی
  • عوامل ژنتیکی
  • مصرف برخی از داروها

علائم سنگ کلیه چیست؟

معمولا سنگ کلیه تا زمانی که ثابت باشد، بدون علامت است و دردی به همراه ندارد. اما زمانی که سنگ به حرکت در می آید، درد و سایر علایم آن نیز ظاهر می شوند. هر چقدر اندازه سنگ بزرگ باشد درد ناشی از آن نیز بیشتر است.

  • درد ناشی از سنگ کلیه
  • وجود خون در ادرار
  • احساس سوزش در هنگام دفع ادرار
  • گرفتگی در ادرار
  • تکرر ادرار به دلیل سنگ کلیه
  • ادرار بد بو و کدر
  • تب، لرز، تهوع و استفراغ دیگر علائم سنگ کلیه اند

راه های تشخیص سنگ کلیه کدامند؟

  • اولتراسوند کلیه
  • سی تی اسکن
  • سونوگرافی
  • آزمایش ادرار
  • آزمایش خون

راه های درمان سنگ کلیه

با توجه به علائم سنگ کلیه و تشخیص آن باید برای درمان آن اقدام کرد. پزشک از روش های زیر برای درمان سنگ کلیه استفاده می کند:

  • مصرف آب
  • دارو
  • جراحی

منبع: https://www.bimarestaan.ir/

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : چهار شنبه 24 خرداد 1402
بازدید : 316
نویسنده : mozhgan

برخی از سنگ ها کلیه بدون هیچ مشکلی و خود به خود دفع می شوند، برخی دیگر نیز با مصرف از بین می روند. اما سنگ های بزرگ تر، ممکن است مشکلات جدی را به همراه داشته باشند که در این صورت نیاز به جراحی سنگ کلیه دارند. در موارد زیر متخصص اورولوژی جراحی را توصیه می کند:

  • اگر سنگ کلیه بزرگ باشد
  • درد شدید به دلیل وجود سنگ کلیه
  • سنگی که در حالب گیر کرده باشد و باعث انسداد ان شده باشد.

انواع روش های جراحی سنگ کلیه

 در ادامه به انواع  روش های جراحی  سنگ کلیه می پردازیم:

سنگ شکن برون اندامی

در این روش متخصص اورولوژی با بی حسی موضعی و به صورت عمل سرپایی و یا با اعمال بیهوشی عمومی، دستگاه سنگ شکن را بر روی کمر قرار می دهد و با کمک امواج آن سنگ را بدون ایجاد برش و زخم می شکند.

سنگ شکن درون اندامی یا یورتروسکوپی

جراح در این روش با اعمال بی حسی نخاعی، لوله ی باریک و بلند یورتروسکوپ را از طریق مجرای ادراری وارد مثانه و لوله حالب می کند تا محل دقیق سنگ را پیدا کند. بعد از مشاهده سنگ، لوله نازک دیگری که حاوی لیزر است را ا یورتروسکوپ جایگزین می کند.

بیشتربخوانید... روش های درمان پروستات

سنگ کلیه با کمک لیزر شکسته می شود، قطعات ریز سنگ از طریق ادرار دفع می شوند و برخی از قطعات بزرگ نیز از طریق سبد مخصوصی جمع اوری خواهند شد.

جراحی سنگ کلیه با روش لاپاراسکوپی

در جراحی با روش لاپاراسکوپی،جراح یک برش کوچک در پهلوی بیمار ایجاد می کند و با وارد کردن دستگاه لاپاراسکوپ مجهز به ابراز جراحی و دوربین به داخل کلیه، محل دقیق سنگ کلیه را تشخیص می دهد.

 

 جراح با کمک دوربین متصل به دستگاه و تصاویر ارسال شده توسط دوربین بر روی مانیتور، فرایند جراحی را بررسی و مدیریت می کند و تمام مراحل جراحی به صورت غیر مستقیم و توسط ابزار متصل به دستگاه لاپاراسکوپی انجام می دهد.

جراحی سنگ کلیه با روش نفرو لیتوتومی و نفرولیتوتریپسی

این دو جراحی تقریبا شبیه به هم هستند، فقط در جزئیاتی مانند نحوه برداشتن سنگ با هم تفاوت دارند.

در این عمل جراحی، بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد و با ایجاد یک برش کوچک در کمر و وارد کردن یک دستگاه مخصوص سنگ شکن، سنگ کلیه را به قطعات بسیار کوچک تبدیل می کند. جراح بعد از شکستن سنگ باقی مانده آن توسط دستگاه  جمع و از کلیه خارج می کند.

جراحی باز برای سنگ کلیه

 این  نوع جراحی را به ندرت انجام می دهند؛ البته این جراحی در گذشته بسیار پر کاربرد بودند، با پیشرفت علم پزشکی روش های مدرن و کم تهاجمی تر مانند لاپاراسکوپی و سنگ شکن با لیزر پر کارد شدند.

منبع: مجله اینترنتی سلامتی



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : یک شنبه 21 خرداد 1402
بازدید : 292
نویسنده : mozhgan

به تجمع رسوبات و املاح معدنی در کلیه و مجاری ادراری، سنگ کلیه گفته می شود. علت اصلی ایجاد این سنگ افزایش غلظت املاح و نمک ها در ادرار و تجمع آن در کلیه است.

سنگ کلیه اگر ثابت باشد تقریبا هیچ علامتی ندارد و فرد از وجود آن اطلاعی ندارد، اما زمانی که به حرکت در می آید، فرد احساس درد در ناحیه کمر، پهلو و شکم دارد. هر چه اندازه سنگ بزرگتر باشد، این درد شدید تر است.

تشخیص سنگ کلیه

 قبل از پرداختن به جراحی باز سنگ کلیه باید شما را با نحوه تشخیص سنگ کلیه و انتخاب نوع جراحی آشنا کنیم. روش های تشخیص سنگ کلیه عبارتند از:

معاینه بالینی

گرفتن شرح حال از بیمار

انجام آزمایش

سونوگرافی

اگر اندازه سنگ کلیه کوچک باشد، می توان با مصرف دارو و مایعات فراوان به دفع آن از طریق ادرار کمک کرد.

در صورتی که سنگ کلیه بزرگ باشد، برای خارج کردن آن باید از روش های جراحی استفاده کرد. جراحی باز سنگ کلیه یکی از روش های جراحی برای درمان و خارج کردن سنگ کلیه است. تمرکز ما در این مقاله بر روی جراحی سنگ کلیه به روش باز است‌.

جراحی باز سنگ کلیه چیست؟

در جراحی باز، جراح با ایجاد یک برش بزرگ در قسمت پشت یا پهلوی بیمار، به صورت مستقیم به محل دقیق سنگ کلیه دسترسی دارد و با دقت کافی سنگ را از کلیه یا حالب خارج می کند.

چه زمانی نیاز به جراحی باز در سنگ کلیه است؟

اگر فرد دارای یکی از شرایط زیر باشد، پزشک برای درمان و خارج کردن آن از روش جراحی باز استفاده می کند:

  • سنگ کلیه به دلیل بزرگ بودن از حالب عبور نکند و در آنجا گیر کند.
  • اگر سنگ کلیه به دلیل عفونت به وجود آمده باشد.
  • سنگ کلیه با سایر روش های درمانی از بین نرفته باشد.
  • در درد های شدید و غیر قابل تحمل نیز نیاز به جراحی باز است

منبع: مجله اینترنتی سلامتی



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
تاریخ : چهار شنبه 10 خرداد 1402
بازدید : 293
نویسنده : mozhgan

پروستات غده مهمی در سیستم تولید مثل مردان است. در صورت سالم بودن و در مردان جوانتر از ۵۰ سال ، معمولاً به اندازه یک گردو است و وزن آن حدود ۰.۷۵ اونس است.

پروستات در شکم ، جلوی راست روده و بین آلت تناسلی و مثانه قرار دارد. مجرای ادرار ، همان لوله ای است که اسپرم را از بیضه و ادرار را از مثانه و از طریق آلت تناسلی بیرون می آورد و همچنین از پروستات عبور می کند.

این غده در باروری مردان نقش دارد و مایع پروستات را که بخشی از مایع منی است ، می سازد و ترشح می کند.

بیشتربخوانبد... جراحی پروستات از طریق مجرا

انواع بیماری پروستات

چندین بیماری وجود دارد که می تواند بر پروستات تأثیر بگذارد ، از جمله:

  • پروستاتیت حاد باکتریایی
  • هایپرپلازی خوش خیم پروستات (بزرگی خوش خیم پروستات) (BPH)
  • سرطان پروستات
  • التهاب پروستات یا پروستاتیت

چه کسانی به بیماری های پروستات مبتلا می شوند ؟

تمام مردان می توانند در معرض مشکلات پروستات قرار بگیرند و نمی توان سن خاصی را برای این مسائل در نظر گرفت.

و آیا در سن خاصی این مشکلات به وجود می آیند؟

ولی طبق مشاهدات و تحقیقات به دست آمده از بیماری پروستاتیت در مردانی با سن کمتر از ۵۰ سال بسیار شایع است و همچنین، رایج ترین مشکلات مربوط به پروستات در مردانی با سن بیشتر از ۵۰ سال، BPH می باشد.

بیشتربخوانبد... بی اختیاری ادراری چیست

درمان پروستاتیت

درمان پروستاتیت مزمن: افرادی که به این نوع بیماری مبتلا هستند، در صورت مراجعه به پزشک داروی آلفا بلاکر، در جهت کاهش التهاب و درد برای آنها تجویز می شود که می تواند درد های مثانه و عضلات پروستات را نیز کاهش دهد. دو داروی مسدود کننده آلفا از جمله: تامسولوسین و سیلودوزین نیز مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از فیزیوتراپی و همچنین ورزش های آرام در بهبود این بیماری بسیار کمک کننده است.

بیشتربخوانبد... واریکوسل بیضه

درمان پروستاتیت باکتریایی: این بیماری به دلیل عفونتی که باکتری ها ایجاد کرده اند به راحتی با مصرف آنتی بیوتیک، از بین می رود. استفاده از مایعات و نوشیدنی های مایع از توصیه های پزشکان به افراد مبتلا به این بیماری است. علاوه بر این پزشک ممکن است تغییر در رژیم غذایی شما را مفید بداند.

منبع: gymju

 


:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد

به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مجله سلامتی و آدرس salamatmag.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com